Ні з роси, ні з «Води»...

15.11.2007
Ні з роси, ні з «Води»...

Коронація канадійки Джессіки Тріско.

Корона найбільш екологічно свідомої красуні у світі поїхала до Канади. Саме представниця цієї країни, 22–річна Джессіка Тріско здобула титул «Міс Земля–2007» на конкурсі, фінал якого проходив на Філіппінах.

Конкурс «Міс Земля» відрізняється від інших подібних змагань тим, що зовнішні дані на ньому відіграють не провідну роль. Оцінюючи учасниць протягом трьох тижнів, журі звертає увагу насамперед на розум дівчат і, що головне, на їхню екологічну свідомість. Кожна конкурсантка розповідає суддям про себе, свою країну і її природу, про те, які проблеми у стані навколишнього середовища турбують її найбільше і які методи для їх розв’язання дівчина може запропонувати. Звісно, відбуваються й традиційні конкурси: в купальниках (без макіяжу), вечірніх сукнях тощо.

Окрім переможниці, яка отримала розкішну корону і 20 тисяч доларів призових, на конкурсі «Міс Земля» обирають також трьох «заступниць» головної красуні (на відміну від чотирьох традиційних «віце»). Ці дівчата також отримують титули стихій: «Міс Вода», «Міс Вогонь» і «Міс Повітря». Друге місце і звання «повітряної» міс здобула представниця Індії Пуджа Чітгопекер, третьою — «Міс Вода» — стала дівчина з Венесуели Сильвана Сантаелла Арельяно, а на четвертому місці опинилася «вогняна» Анхела Гомес з Іспанії.

Загалом, як повідомляє офіційний сайт www.missearth.tv, у цьогорічному змаганні за звання «Міс Землі» взяли участь 90 «місок» із різних країн світу. Була серед них і українка Галина Андреєва. Однак 26–річній білявці з Одеси жодного титулу не дісталося — вона не пробилася навіть до фіналу, куди, окрім вищеперелічених, увійшли також представниці Грузії, Перу, Швейцарії і Таїланду. До речі, всі фіналістки, на відміну від Галі,включно з переможницями, мають темний колір волосся.