Номер не пройде

Номер не пройде

Увага Віктора Ющенка до ДАІ ще ніколи не закінчувалася для автоінспекції добром. От і після участі Президента в останній нараді з’явився Указ «Про скасування спеціальних номерних знаків для службових транспортних засобів». Мета — створення рівних умов та посилення відповідальності всіх учасників дорожнього руху, повідомляє прес–служба Президента. Виконувати указ має Кабмін, а вилучати спецномери — МВС. Термін — один місяць.

Ручна робота

Ручна робота

В Україні головний удар після аварії танкера 11 листопада припав на острів Тузла. Там забруднено мазутом майже шість кілометрів узбережжя. Масні плями сягають на 300 метрів углиб острова.

Українець проти малоросів

Українець проти малоросів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дивно й абсурдно, але за тридцять кілометрів від столиці незалежної України люди мусять у суді відстоювати своє право користуватися державною мовою у всіх сферах життя. У травні минулого року військовослужбовець Петро Олексюк, який служив тоді у Києві, отримав від дружини грошовий переказ на сто гривень. Мешкав пан Петро у містечку Васильків, що недалеко від Києва, тож вирішив забрати гроші у місцевому відділенні «Приватбанку». У банку чоловік українською мовою заповнив анкету й віддав до каси, однак анкету повернули з вимогою заповнити її російською. «У нас техніка не вибиває українських букв», — було пояснення. Ніякі протести Петра Івановича, що, мовляв, державна мова є обов’язковою для всіх установ на території України, не сприймалися: «Што ви права качаєтє? Не напішетє па рускі — дєнєжку нє дадім!» — заявили йому. Вінничанину Петрові Олексюку така мовна дискримінація, однак, допекла, і він подав на «вєлікій і могучій» «Приватбанк» позов до місцевого суду.

Реприватиза...

Реприватиза...

Вищий господарський суд України відхилив касаційні скарги Фонду державного майна, ЗАТ «Управляюча компанія «Брянський машинобудівний завод», ВАТ «ХК» Луганськтепловоз» і залишив без змін судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій про визнання недійсним договору купівлі–продажу 76 відсотків акцій «Луганськтепловозу».

Непрохані «квартиранти»

Непрохані «квартиранти»

Незвичні «сусіди» завелися в домі Олександри та Володимира Маманінових у ванній кімнаті.

Як повідомив «УМ» керівник прес–служби Головного управління МНС у Черкаській області Олег Ткаченко, господарі боролися з комахами дихлофосом. Але «мутанти», з’являлися знову і знову. Терпець господарів увірвався після того, як вони по телебаченню почули інформацію, що від укусів цих комах помер чоловік. Тоді люди й зателефонували до еменесників Золотоноші.

Будівельний матч. Рахунок відкрито

Будівельний матч. Рахунок відкрито

«Україна молода» не раз згадувала у своїх публікаціях про зведення у центрі Києва торговельно–розважального комплексу «Троїцький», побудова якого викликала чимало нарікань. Днями Київрада прийняла рішення про демонтаж ТРК, що, однак, не означає великих плюсів для киян. Ба навіть більше: вже зараз точаться розмови про те, що проект лише змінить власника, тобто замість компанії «Юджин» (нинішнього інвестора комплексу) площу довкола Національного спортивного комплексу «Олімпійський» забудовуватимуть інші особи. Зокрема, ті, що наближені до Федерації футболу України і схильні вважати стадіон (а отже, й прилеглу до нього територію) своєю власністю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики