НОВИНИ ПЛЮС

14.11.2007

Реєстрація нардепів

Центральна виборча комісія розгляне питання про реєстрацію всіх народних депутатів від Партії регіонів на засіданні 15 листопада. Про це вчора повідомив голова ЦВК Володимир Шаповал.

Позавчора ввечері Центрвиборчком видав депутатські посвідчення п’ятьом особам із виборчого списку Компартії, двом — із Блоку Литвина, по одній людині від БЮТ та НУНС. Таким чином, інформує УНІАН, кількість зареєстрованих нардепів тепер становить 270. Залишається 175 «безмандатних» — фракція «Регіонів» у повному складі.

Ювілей Центрвиборчкому

Учора ЦВК святкувала 10–річчя з дня створення. Голова Комісії Володимир Шаповал перед урочистим засіданням, відповідаючи на запитання журналістів, оцінив свою роботу задовільно, але водночас висловив переконання, що чинне виборче законодавство не забезпечує дотримання конституційних прав і свобод громадян. Також Шаповал вважає, що формування складу Центрвиборчкому за принципом розподілу квот між парламентськими фракціями негативно сприймається в суспільстві — тепер «люди дивляться на Центрвиборчком як на орган, що ухвалює суто політичні рішення».

Окреме привітання на адресу ЦВК прислав Президент Віктор Ющенко, зазначивши: «Високо ціную зусилля усіх, хто започаткував та утверджує ЦВК як державну інституцію, що діє на засадах верховенства права, законності, незалежності, професійності».

Відділ кадрів

У Міністерстві закордонних справ запроваджено посаду посла з особливих доручень з протидії расизму, ксенофобії та дискримінації. На цей пост призначено Олександра Горіна.