У темпі черепашачого вальсу

14.11.2007

Це вже набридло. Спочатку робоча група з підготовки першого засідання Верховної Ради довго не могла зібратися з кворумом, а тепер, із повним набором членів, не може прийняти жодного рішення. Уявіть, що буде в парламенті...

Учора засідання робочої групи тривало неповну годину. Спочатку представники блоку «Наша Україна — Народна самооборона» попросили перерву на 15 хвилин для проведення консультацій. «Вони запропонували зробити перерву, тому що на голову підготовчої групи було запропоновано кандидатуру Ігоря Шарова», — пояснила депутатка від Партії регіонів Ганна Герман. «Регіонали», котрі раніше наполягали на кандидатурі Адама Мартинюка, вчора були вже готові погодитися на представника Блоку Литвина.

Проте й із Шаровим не склалося. Невдовзі після перерви оголосили, що засідання перенесено на завтра. Як розповів Олександр Турчинов, причина цього — непримиренність думок опонентів. За словами БЮТівця, демократичні сили пропонували чотири варіанти: обрати головою представника «НУНС» Романа Зварича або того ж таки Шарова, обрати співголовами Мартинюка і Зварича, поділити посади в групі відповідно до результатів на виборах (голова від ПР, заступник від БЮТ, секретар від «НУНС»). Жоден не набрав підтримки.

Допоки не буде обрано голови робочої групи, вона не може розглядати інших питань. БЮТ і «НУНС» мають у групі 15 членів, ПР і КПУ — 14. Ігор Шаров представляє Блок Литвина, але найчастіше займає позицію «Регіонів» та Компартії. Поки не обрано керівника групи, на засіданнях головує екс–спікер Олександр Мороз.