Гази. Тиждень на роздуми

Гази. Тиждень на роздуми

Наприкінці минулого тижня РІА «Новості» розповсюдила інтерв’ю заступника голови правління «Газпрому» Олександра Медведєва телеканалу Russia Today, в якому останній заявив, що ціна в 160 доларів за тисячу кубічних метрів є прийнятною. «Питання заборгованості українських партнерів за спожитий газ вирішене, і ми досягли істотного прогресу на переговорах щодо механізмів ціноутворення для України», — констатував Медведєв. На запитання, чи влаштовує така ціна російського газового монополіста, Медведєв відповів: «Головне, що ця ціна влаштовує Україну». І додав, що відповідна угода на наступний рік буде підписана ще до Нового року, можливо, це навіть буде середньострокова угода.

Чи орден давати, чи з роботи виганяти?

Чи орден давати, чи з роботи виганяти?

«Холодним душем» виявилася для керівництва Державтоінспекції МВС участь Президента Віктора Ющенка у міжвідомчій нараді щодо стану справ у сфері безпеки дорожнього руху. Статистика засвідчує, що лише цього року на дорогах загинуло 7 тисяч людей (!), а за п’ять років — 35 тисяч (якщо порівнювати зі світовими показниками, Україна на сотню ДТП втрачає у вісім разів більше людей). Глава держави особисто навів невтішну статистику по кожній області й відтак дав присутнім керівникам облуправлінь ДАІ лише сім днів для пояснень, звітів та виправлення існуючих проблем.

Хто відповість?

Хто відповість?

Родичі загиблих у катастрофі російського літака Ту–154, який у жовтні 2001 року помилково збила зенітна ракета Протиповітряної оборони України, мають намір відмовитися від матеріальних претензій до України, повідомляє агентство УНІАН. «Якщо під час суду буде порушено питання про матеріальні претензії, ми готові зняти їх. У нас одне запитання: хто винуватий і хто відповість за трагедію», — заявив керівник Фонду допомоги сім’ям загиблих пасажирів Борис Калиновський. За його словами, 28 позовів громадян Росії подано до київського суду ще п’ять років тому, в них порушувалося питання компенсації з вимогою знайти винних в аварії.

Як Ганнусю на базарі продавали

Як Ганнусю на базарі продавали

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Звістка про те, що на торговельному майданчику, який «притулився» до автомагістралі Київ—Харків, горе–мати пропонує всім бажаючим купити її тримісячну донечку за півтори тисячі гривень, облетіла прилеглий мікрорайон обласного центру буквально за кілька годин. Одразу після того, як одна з жінок–реалізаторів по телефону повідомила про появу на їхній торговій «точці» приголомшливого живого товару, «купувати» його вирушили співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей Октябрського райвідділу міліції Полтави. Однак навіть правоохоронцям познайомитися з горе–матусею ближче виявилося непросто: настільки вона була п’яною. Тримісячною Ганнусею опікувалися її 14–річна сестричка Оксана (до речі, теж напідпитку) та співчутливі «базарні» жінки.

Відсутність літери підозри не знімає

Відсутність літери підозри не знімає

Ведучого тренінгу «Секрети мільйонерів» Роберта Флетчера, якому американські спецслужби вже давно хочуть поставити кілька запитань, затримали українські прикордонники в Сумській області на кордоні з Росією. Чоловік намагався покинути територію України за фальшивим українським паспортом.

Автобус послизнувся

Автобус послизнувся

П’ятеро школярів Сербської середньої школи Кодимського району Одеської області травмовані й один підліток загинув унаслідок аварії на 4му кілометрі автодороги Кодима—Слобідка—Котовськ. Як сказав «УМ» представник Кодимської райдержавтоінспекції Ігор Вінницький, який розслідує причини й обставини автопригоди, за попередніми даними «внаслідок складних погодних умов на автодорозі 50річний водій Анатолій М., який був за кермом мікроавтобуса марки «Газель», не впорався з керуванням, з’їхав зі шляху на обочину й допустив перекидання машини».

Ліс посадити, пустелю — заповідником зробити!

Ліс посадити, пустелю — заповідником зробити!

«Генофонд, що немає аналогів у Європі. Єдина найбільша природна пустеля в ЄС площею 150 гектарів має бути взята державою під варту і перерости у національний парк», — заявив Віктор Ющенко після оглядин Нижньодніпровського піщаного масиву, або Олешківського пустища, як його називають місцеві мешканці. Глава держави дав доручення Кабміну й владі області підготувати проект указу про створення заповідника. Зберегти ж первозданний вигляд і створити тут оглядовий майданчик, що має послужити для розвитку в регіоні туризму, — таке завдання вже особисто керівнику Херсонщини Борису Силенкову.

Смерть прийшла з лопатою

Смерть прийшла з лопатою

Два останні деревця, висаджені власними руками, залишив на згадку про себе головний лікар ІваноФранківської області, відомий хірурггінеколог 50річний Григорій Бойчук в урочищі «Хотимир». Саме ця лісостепова зона в Тлумацькому районі стала першим масштабним об’єктом, який влада ІваноФранківщини обрала для старту акції «Озеленена країна — спадщина для майбутніх поколінь». Усього у рамках акції в області планується посадити 80 тисяч дерев у п’яти районах.

Всі статті рубрики