НОВИНИ ПЛЮС

03.11.2007

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко своїми указами звільнив «губернаторів» Кіровоградської та Одеської областей — відповідно, Вадима Черниша та Івана Плачкова. Обов’язки голови Кіровоградської облдержадміністрації виконуватиме досі перший заступник «губернатора» Анатолій Ревенко. В.о. «губернатора» Одещини Віктор Ющенко призначив Миколу Сердюка, який був заступником Плачкова.

Глава держави також звільнив Олександра Турчинова з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони — у зв’язку з обранням народним депутатом.

Реєстрація депутатів у ЦВК

На вчорашньому засіданні Центральна виборча комісія зареєструвала ще 114 народних депутатів. Таким чином, загальне число парламентаріїв, які вже мають тимчасові депутатські посвідчення, зросло до 208. Всі вони — зі списків БЮТ і «НУНС». Як розповіла журналістам секретар ЦВК Тетяна Лукаш, Партія регіонів, комуністи та Блок Литвина ще не подавали документів для реєстрації.

«Подарунок» на день народження

Газета «Хрещатик» потрапила у комічну ситуацію у зв’язку з днем народження секретаря Київської міської ради Олеся Довгого. На 27–мі народини заступника мера газета, контрольована київською владою, необережно надрукувала привітання від депутата Київради із фракції БЮТ Юрія Дмитрука: «Я хотів би, щоб Олесь став із часом, я так думаю, з часом, мужньою людиною, щоб він набрався чоловічого дотримання слова, щоб він перестав лицемірити. Це основне, що я хочу побажати. Щоб лицемірство, яке присутнє в його характері, з роками, дай Боже, минуло. Я думаю, воно мине, і він стане нормальною людиною, як і всі, без цього недоліку. Хай щастить!».

Виявилося, що редакторат пропустив у друк «вороже» привітання через необачність.