Руки геть від «гвардійки»!

01.11.2007

Неважко було здогадатися: у міськ­раді Макіївки виявилися далеко не в захваті від імовірного приєднання частини Червоногвардійського району до сусіднього Донецька. Як уже писала «УМ», саме про подібну перспективу нещодавно заявив міський голова Донецька Олександр Лук’янченко. Мовляв, у ході підготовки до «Євро–2012» під час будівництва об’їзної дороги певна територія «гвардійки» може стати вже частиною обласного центру. Проте його макіївський колега — міський голова Олександр Мальцев — публічно запевнив, що не дасть на це згоди.

«Як міський голова, як макіївчанин, я на це згоди ніколи не дам, — заявив Олександр Мальцев на зустрічі з журналістами. — І я переконаний, що мою позицію підтримають і всі депутати міськради».

Керівник Макіївки підтвердив попередню інформацію стосовно того, що до міськради вже надійшли відповідні листи від сусідів–донеччан. Однак, за його словами, у зверненнях від «мера» Донецька та з обласного управління архітектури поки не згадується про можливе приєднання частини Червоногвардійського району до Донецька. Натомість лише йдеться про прохання надати інформацію щодо всіх об’єктів, які розташовані на згаданій території. Проте міський голова вже зараз попереджає: Макіївка із півмільйонним населенням не збирається підлаштовуватися під інтереси своїх «старших» сусідів. «Нікому не дам дерибанити місто, — каже Олександр Мальцев. — Принаймні поки я залишаюся міським головою...»