ХРОНІКА

10.10.2007

Теніс

На третьому турнірі поспіль краща тенісистка України — Олена Бондаренко — припиняє боротьбу вже в першому колі. Цього разу киянка програла на «Кубку Кремля» у Москві (призовий фонд — 1,34 млн. доларів) п’ятому номеру посіву — француженці Маріон Бартолі — 2:6, 5:7. На змаганні в столиці Росії стартує в основній сітці також харків’янка Тетяна Перебийніс, яка успішно подолала кваліфікацію. А от Ользі Савчук і Оксані Любцовій це не вдалося.

На скромнішому турнірі у Таїланді (призові — 200 тисяч) українка Юліана Федак поступилася в останньому колі кваліфікаційних змагань аргентинці Салерні — 7:5, 2:6, 2:6.

* * *

Жіноча тенісна асоціація почала розслідування обставин навколо чвертьфінального матчу недавнього турніру в Калькутті, в якому українка Марія Коритцева обіграла білоруску Тетяну Пучек. Чиновники підозрюють, що гра мала договірний характер, оскільки ставки на перемогу киянки сягнули мільйона фунтів стерлінгів, що в декілька разів перевищує звичні норми. Раніше під підозру міжнародних організацій підпав росіянин Микола Давиденко, який начебто «зливав» матчі, але офіційного підтвердження та інформація наразі не отримала.

Хокей

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід».
6й тур (перші матчі). «Нафтовик» (А) — «Сокіл» — 2:1 (0:0, 2:0, 0:1; шайби: Валіуллін, 33 (більш.); Зінін, 36 (більш.) — Цируль, 51), «Капітан» — «Дизель» — 4:0, «Нафтовик» (Л) — «Бєлгород» — 5:2, «Кристал» (Е) — «Кристал» (С) — 2:4, «Рязань» — «Крилья совєтов» — 1:5, «Хімік» — «ГазпромОГУ» 3:1.

Лідери: «Дмитров» — 25 (10 матчів), «Нафтовик» (Л) — 24 (11), «Хімік» — 22 (11), «Дизель» — 19 (11), «Сокіл», «Бєлгород» — 18 (9), «Нафтовик» (А) — 16, «Крилья совєтов», «Кристал» (С) — 15...

Першої виїзної поразки кияни зазнали в Алметьєвську, пропустивши обидві шайби у меншості.

* * *

НХЛ. «Айлендерз» — «Вашингтон» 1:2 (Федотенко «А» — 19:40, 1 кидок, корисн.
«1»), «ТампаБей» — «Атланта» — 5:2 (Житник «А» — 24:53, 2 кидки, «1»).

Художня гімнастика

На клубному чемпіонаті світу, що відбувся в Японії, українська «Школа Дерюгіних» стала другою слідом за російським «Газпромом». У багатоборстві киянки Ганна Безсонова і Наталія Годунко посіли третє й четверте місця, поступившись російським гімнасткам Капрановій і Сесіній.

Самбо

На черговому етапі Кубка світу у Москві — турнірі на призи Асланбека Аслаханова — українки вибороли три нагороди. Наталія Смаль виграла змагання у ваговій категорії до 80 кг, Ірина Реміцька (до 52 кг) стала срібним призером, а Ольга Панчук (до 60 кг) — бронзовим.

Кульова стрільба

На фінальному етапі Кубка світу у столиці Таїланду Бангкоку українець Артур Айвазян посів третє місце, вибивши у стрільбі з гвинтівки з 50 метрів із трьох позицій 1264 очки.

Легка атлетика

Кращою атлеткою 2007 року Міжнародна федерація визнала хорватську стрибунку у висоту Бланку Влашич. 24річна чемпіонка світу і володарка кращого результату сезону (2,07 м) впритул наблизилася до побиття світового рекорду, який дорівнює 2,09 метра.

* * *

Уславлена американська спринтерка Меріон Джонс визнала, що у період 2000—2001 років уживала заборонені препарати — стероїди. Триразова олімпійська чемпіонка заявила, що підвела свою країну, тому вирішила завершити спортивну кар’єру і добровільно повернути п’ять олімпійських медалей, завойованих у Сіднеї2000. Нагадаємо, що на рубежі тисячоліть Джонс була головною конкуренткою на спринтерських дистанціях українки Жанни Блок.