ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

10.10.2007

Збірна України

На підготовчий збір перед відбірковими матчами Євро­2008 проти шотландців (13 жовтня на виїзді) і фарерців (17 жовтня у Києві) головний тренер збірної України Олег Блохін викликав у КончуЗаспу 20 футболістів. Новачків серед них немає, але наставник знову вирішив скористатися послугами нападника «Динамо» Мілевського й молодих гравців «Шахтаря» Чигринського та Гладкого. Натомість впадає в око відсутність півзахисника московського «Спартака» Калиниченка. Тренер пояснює це браком ігрової практики й поганим психологічним станом Максима.

Воротарі: Шовковський («Динамо»), П’ятов («Шахтар»).

Захисники: Несмачний («Динамо»), Єзерський, Кучер, Чигринський (усі — «Шахтар»), Русол («Дніпро»).

Півзахисники: Гусєв, Ротань, Михалик (усі — «Динамо»), Назаренко, Шелаєв, Грицай (усі — «Дніпро»), Гай («Шахтар»), Тимощук («Зеніт», Росія).

Нападники: Воробей («Дніпро»), Воронін («Ліверпуль», Англія ), Гладкий («Шахтар»), Мілевський («Динамо»), Шевченко («Челсі», Англія).

«Молодіжка»

Розпочала підготовку до відбіркових матчів чемпіонату Європи й наша молодіжна збірна, яка 14 жовтня зіграє у Туреччині, а 17го — у Ліхтенштейні. Певні кадрові проблеми обумовлені травмами Федоріва, Полянського й Фоміна, а також викликом до головної команди країни Чигринського та Гладкого. Натомість уперше вдягне синьо­жовту форму 18річний півзахисник «Дніпра» Дмитро Льопа. Наставник «молодіжки» Олексій Михайличенко сподівається, що в зустрічі з головними конкурентами, турками, його підопічні зможуть взяти реванш за домашню поразку 1:2.

Росія

Останній матч 26го туру прем’єр­ліги: «Спартак» (Нч) — «Спартак» (М) — 1:2 (Пилипчук, 51 — Калиниченко, 21, 84).

Лідери: «Спартак» (М), «Зеніт» — 49, «Москва» — 46, ЦСКА, «Сатурн» — 41, «Локомотив» — 39...

Два штрафних удари, чудово виконаних українцем Максимом Калиниченком, принесли московському «Спартаку» перемогу в Нальчику й дозволили вийти на перше місце турнірної таблиці, обійшовши «Зеніт» за рахунок перемог в особистих зустрічах. До речі, у кабардино­балкарської команди гол також на рахунку нашого співвітчизника — ударом головою ворота «червоно­білих» вразив Сергій Пилипчук.

Пошуки тренера для «Динамо» тривають?

У понеділок до Києва прибув колишній тренер «Мілана» Альберто Дзаккероні і консультант «Парми», тренер із фізичної підготовки Вінченцо Пінколіні. Офіційною метою візиту гостей є серія лекцій для тренерів «Динамо» всіх рівнів, організована генеральним директором клубу Резо Чохонелідзе. Але існує ймовірність, що керівництво чемпіонів України запропонує Дзакку очолити команду.

Новий іноземець у «Шахтарі»

З 1 листопада селекційну службу донецького «Шахтаря» очолить голландець Ян Стреєр, який до цього працював технічним директором у «Вітессі». Нагадаємо, що дитячу академію гірників також очолює голландець — Хенк фон Стей.