«Геббельсівщина» по–одеськи

27.09.2007
«Геббельсівщина» по–одеськи

Один із взірців газетної пропаганди ПР в Одесі.

Одеські «регіонали» знову, як і наприкінці 2004 року, перейшли від цивілізованих методів ведення передвиборчої до цинічної «геббельсівської» пропаганди. Як засвідчують публікації свіжого номера обласної газети «Заря регионов», виданої 700–тисячним тиражем, проти місцевих виборців фактично розв’язано психологічну війну. В тому числі — проти більш як 600–тисячної української громади Одеси, представники якої підтримують своїми голосами чинну державну владу.

«Враг уже ломится в твою дверь!» — твердять ідеологи місцевого штабу Партії регіонів, лякаючи виборців свавіллям «оранжевого гетмана–диктатора». Газета називає державні органи влади «оранжевой кликой», а обласних керівників — нацистськими «гауляйтерами». До цієї категорії зарахували й голову ОДА болгарина Івана Плачкова.

Навмисне розпалюючи міжнаціональну ворожнечу між етнічними громадами багатонаціональної Одещини, автори «Зари регионов» залякують виборців «концлагерями, куда вас поместят за использование в публичном месте языка чужой страны». Такими ж облудними методами силкуються спотворити схвалений Верховною Радою курс на європейську інтеграцію й утвердження єдиного культурного й інформаційного простору, безсоромно ототожнюючи європейські цінності з фашистськими, мовляв, у Європі «в борьбе за единую культуру из человеческой кожи делали модную одежду, а из человеческого жира — моющие средства. Не это ли образцы единого этнокультурного пространства, о котором так любят твердить оранжевые вожди?».

Не зайве зауважити, що на додачу до «регіональних» газет такого штибу агітатори «регіоналів» ще й роздають перехожим на людних вулицях Одеси сотні тисяч листівок. У них читаємо схожі «перли»: «Одессит! Твое мнение никого не интересует. Для помаранчевой власти ты — быдло! Власть очень «позаботилась» о тебе: если ты придешь голосовать, а тебя не окажется в списках — никто тебе не поможет... Власть боится тебя, твоего голоса! Власть готова сорвать выборы, саботировать их! Напомни каждому, что он живет в нашем городе, а Одесса предательства не прощает!..»

Хто автори цих та інших публікацій, що так безцеремонно й цинічно ігнорують статті чинного законодавства про розпалювання міжнаціональної ворожнечі? До антиукраїнської пропаганди знову залучені ті ж особи, які злобно нацьковували місцеві громади одна на одну під час президентської виборчої кампанії 2004 року. Й відбулися легким переляком, безкарно — жодного такого, з дозволу сказати, «журналіста» після виборів не притягнуто до відповідальності! Тож чому знову не включитися у виборчу кампанію, формуючи атмосферу «передчуття громадянської війни»? Адже прокурорські та інші держструктури, покликані наглядати за дотриманням законності, як і в 2004 році, заплющили очі на кричущі факти порушення норм Конституції.