Від колоса до «Колоса»

27.09.2007
Від колоса до «Колоса»

Сільські спортсмени вміють і танцювати, і гарно стрибати.

Не секрет, що масовий спорт виховує не лише атлетів для національних збірних, а й закладає у населення фундамент здорового способу життя. Тому літні сільські спортивні ігри, що традиційно проводяться Всеукраїнським фізкультурно–спортивним товариством «Колос» серед усіх верств сільського населення (перш за все, серед школярів і студентів) відіграють у цьому процесі визначну роль. Адже головна мета цих наймасовіших у країні змагань — залучення людей до регулярних занять фізичною культурою і спортом.

Зараз під орудою «Колоса» — 13901 колектив фізкультури (загалом це майже мільйон чоловік, із них 120 тисяч дітей віком 6–17 років), у фізкультурно–спортивних організаціях працює більше п’яти тисяч фахівців. У 284 ДЮСШ готують майже сто тисяч молодих спортсменів з 60 видів спорту. Представниками саме цього товариства є багато відомих і титулованих спортсменів, які захищають честь України на найпрестижніших змаганнях планети: Олена Костевич із Чернігова (кульова стрільба), Микола Мільчев з Одеси (стендова стрільба), Сергій Гринь (академічне веслування) з Київської області, Любомир Полотайко, Роман Кононенко та Віталій Щедов (велоспорт), Станіслав Кравчук, Енвер Аблаєв, Надія Діденко (фристайл), Ольга Коробка (важка атлетика) з Чернігівської області, Наталія Троценко (важка атлетика) з Тернополя.

Масові турніри проводилися у кілька етапів, участь в яких взяли понад два мільйони мешканців сіл і селищ з усіх регіонів України. Фінальні змагання завершилися минулих вихідних урочистим святом на бориспільському стадіоні «Колос». Хоча деякі дитячі турніри ще тривають до 28 вересня на спортивних базах Київської області.