НОВИНИ ПЛЮС

26.09.2007

БЮТ виграє суди

Окружний адміністративний суд Києва визнав звинувачення «регіоналки» Інни Богословської на адресу лідерів БЮТ незаконною передвиборчою агітацією. Про це «Українській правді» повідомив представник Тимошенко та Турчинова у суді Володимир Пилипенко. За його словами, на прес–конференції Богословська оприлюднила завідомо неправдиву інформацію, «яка мала на меті спонукати голосувати проти позивачів та їхньої політичної сили». Згідно з рішенням суду, наведені Богословською факти щодо протиправних дій лідерів БЮТ не знайшли свого підтвердження. Рішення було винесене о 1–й годині ночі вівторка. Богословська звинувачувала Тимошенко за її дії в період керівництва урядом у 2005 році.

* * *

Донецька обласна організація Блоку Тимошенко виграла суд у міського голови Донецька Олександра Лук’янченка. Як повідомили УНІАН у прес–службі осередку, до суду на мера подала ініціативна група громадян із питання доцільності проведення всеукраїнського референдуму, що складається з активістів БЮТ. Ворошиловський районний суд Донецька зобов`язав мера Лук’янченка направити в ЦВК документи щодо реєстрації цієї ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму під гаслами БЮТ.

Заклики Європи

Рада Європи наголошує на важливості визнання українських результатів виборів всіма учасниками виборчих перегонів. Про це заявив представник генерального секретаря РЄ з координації програм співробітництва в Україні Оке Петерсен на тренінгу «Спостереження за виборчим процесом в установах кримінально–виконавчої системи України». «Надзвичайно важливим є те, щоб усі учасники виборчого процесу погодились з результатами і відмовились від застосування дій з метою змінити волевиявлення населення», — цитує Петерсона УНІАН.

Виборчий «сіквел»?

Один із лідерів блоку «Наша Україна — Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко обіцяє нові вибори Верховної Ради, якщо обраний 30 вересня парламент не скасує депутатську недоторканність і пільги. «Ми попереджаємо Партію регіонів, що якщо за шість днів, а не за шість місяців, вони не проголосують за наш закон про скасування депутатської недоторканності, то будуть нові вибори, і люди вже дадуть оцінку всім остаточно», — відзначив Кириленко в ефірі каналу ICTV.

МВС готується до виборів

У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що не допустять зіткнень у випадку проведення масштабних акцій протесту після позачергових парламентських виборів 30 вересня. Про це в інтерв’ю журналістам заявив заступник міністра Василь Фатхудінов, повідомляє «Інтерфакс». «Будемо діяти, як навесні цього року, коли в Києві була досить велика кількість мітингуючих. Нам вдалося тоді не допустити протистояння і зіткнень, так ми будемо діяти і надалі», — відзначив заступник міністра.