В Україні відкрили десятки кризових кімнат та шелтерів для потерпілих від домашнього насильства – Мінсоцполітики

10:54, 28.11.2023
В Україні відкрили десятки кризових кімнат та шелтерів для потерпілих від домашнього насильства – Мінсоцполітики

Протидія домашньому насильству має обʼєднати українців на тлі спільних переживань війни.

Для постраждалих від домашнього насильства у 2023 році в Україні відкрили 70 кризових кімнат і шелтерів.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Міністерства соціальної політики.

 

"Міністерство соціальної політики передало в громади кошти на їх облаштування. Також за час повномасштабного вторгнення збільшили кількість працівників служб, які протидіють насильству та працюють з потерпілими", - йдеться в повідомленні відомства.

 

У Мінсоцполітики також наголосили, що особливо важливо запобігати домашньому насильству, для чого команда міністерства впроваджує нову послугу психосоціальної підтримки та формування життєстійкості в громадах, і для її старту вже обрали 25 громад.

 

"Ми навчаємо команди фахівців і оплачуємо їхню роботу. Завдання цих фахівців – бути сімейними лікарями в соціальній сфері. Для усіх мешканців громади проводитимуть групові тренінги, щоби навчити розпізнавати стрес та зменшити його вплив. Наша ціль – дати можливість покращити свій психоемоційний стан, аби він не став причиною домашнього насильства", - йдеться в повідомленні.

 

Додамо, що 27 листопада в Україні запустили загальнонаціональну урядову кампанію "Зроби крок. Чуйність перемагає насильство" у межах акції "16 днів активізму проти насильства".

 

Перша леді Олена Зеленська заявила про збільшення кількості випадків домашнього насильства в Україні під час повномасштабної агресії рф проти України.

 

Як повідомляла УМ, Винен завжди кривдник: головне про платформу для допомоги постраждалим від насильства українкам.