В Одесі врятували 7-річного хлопчика з кульовим пораненням у серці

16:02, 04.04.2023
В Одесі врятували 7-річного хлопчика з кульовим пораненням у серці

Лікарі зазначили, що хлопчик, якому куля потрапила в серце, народився «в сорочці» (Фото Одеської ОВА)

В Одеській дитячій клінічній лікарні рятували 7-річного хлопчика, який отримав кульове поранення з гвинтівки у серце під час гри з братом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Одеської обласної адміністрації.

 

Двоє братів 7-ми та 8-ми років гралися зарядженою гвинтівкою. У результаті один з хлопчиків отримав поранення лівої частини грудної стінки з проникненням кулі у серце.

 

Завідувач відділенням серцево-судинної хірургії Одеської дитячої обласної клінічної лікарні Володимир Бузовський розповів, що діти взяли гвинтівку без дозволу батьків.

 

 

«З розповіді батьків, 8-річний хлопчик не знав, що вона заряджена і випадково поцілив у брата. Батьки були, мабуть, поряд, але не бачили. Родина здається адекватною. Мама і дідусь миттєво взяли поранену дитину на руки і повезли до Татарбунарської лікарні. Звідки на "швидкій" хлопчика відвезли у нашу»,– розповідає лікар.

 

Куля зайшла у грудну клітину, а далі у серцеву сумку (перикарду), уразила задню стінку лівого шлуночка.

 

За словами лікаря, куля застрягла «як пробка від шампанського» у міліметрі від важливих судин.

 

 

«Якщо б їх заділо, хлопчик помер би миттєво. Дитина народилася у «сорочці»»,– каже лікар.

 

Медики вилучили кулю на операційному столі. Наразі хлопчика перевели у палату, він у свідомості, розмовляє, почувається краще. За словами Володимира Бузовського, загрози для життя дитини немає.

 

Як повідомляла УМ, із тіла пораненого українського військового медики вилучили бойову частину гранати ВОГ, яка не розірвалась.