Психолохічна адаптація військових: звільненим з полону створюють систему супроводу – Міноборони

14:17, 13.01.2023
Психолохічна адаптація військових: звільненим з полону створюють систему супроводу – Міноборони

В Миколаєві силами місцевої влади стартував Єдиний реабілітаційний простір для звільнених з полону військових. (Фото: Телеграм Ганна Маляр)

Систему постізоляційного супроводу для звільнених з полону військовослужбовців створює Міністерство оборони України. 

 

Як інформує УМ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила  13 січня у Телеграмі.

 

Маляр зазначила, що сьогодні у Миколаєві представники Міноборони, Головного управління розвідки МО та Миколаївської обласної ради спільно відпрацьовують супровід українських військових після звільнення з полону.

 

"Тут хотілось написати, що ми створюємо систему постізоляційного супроводу відповідно до міжнародних стандартів. Але насправді ми самі вже створюємо стандарти, бо такого досвіду, як в нашої держави, ні в кого немає зараз", - наголосила Маляр.

 

Вона підкреслила, що найціннішим в українському досвіді є те, що всі процеси зараз коригуються, спираючись на відгуки та пропозиції військових, які вже пройшли звільнення і постізоляційний етап - лікування, відновлення документів, роботу з психологом тощо.

 

"Тож, найважливіше у нашій роботі в Миколаєві - це зустріч з нашими звільненими з полону військовими. Вони головні у цьому процесі. І я безкінечно їм вдячна за відвертість і щирість", - підкреслила Маляр.

 

Зауважимо, що Міністерство оборони працює над відкриттям центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України. Один із таких центрів 11 січня відкрився у Миколаєві.

 

Як повідомляла УМ, в росії українські полонені піддаються тортурам.