Захисник «Азовсталі» Михайло Діанов прооперований у США коштом донецького Шахтаря

13:41, 14.12.2022
Захисник «Азовсталі» Михайло Діанов прооперований у США коштом донецького Шахтаря

«Шахтар» виділив кошти на операцію захисника Маріуполя Михайла Діанова (Фото ФК Шахтар)

Захисник «Азовсталі» Михайло Діанов, який зазнав кульового поранення в березні цього року, захищаючи Маріуполь, успішно переніс операцію у США. Морському піхотинцю 13 грудня прооперували праве плече в Сент-Луїсі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сторінці FC Shakhtar.

 

«Шахтар» дотримав слово і взяв на себе витрати за операцію для захисника України Михайла Діанова, який після виходу маріупольського гарнізону з «Азовсталі» чотири місяці перебував в полоні. Найближчими днями Діанов повернеться до України. 

 

 

«Операція пройшла успішно. Після реабілітації права рука Михайла повноцінно функціонуватиме. Найближчими днями Діанов повернеться до України. ФК "Шахтар" організував та покрив усі витрати на лікування воїна у США»,– йдеться у повідомленні. 

 


Із заводу військових евакуювали в середині травня. Серед них був також Михайло, боєць із позивним "Борода". Михайло Діанов брав участь у російсько-українській війні з 2015 року. Він доброволець. Окрім військової справи, Михайло займався музикою. Захисника "Азовсталі" з Тернополя, старшого сержанта 36-ї бригади Михайла Діанова, фото якого розлетілася в соцмережах звільнили з полону росіян. У нього була роздроблена права рука, у ній не вистачало чотири сантиметри кістки.

 

Родина звільненого з полону бійця батальйону морської піхоти 36-тої окремої бригади Михайла Діанова з Тернополя припинила збір коштів на його лікування. 

 

Нагадаємо, тернополянин Михайло Діанов передав побратимам на лікування понад 23 мільйони гривень.

 

Як повідомляла УМ, морський пiхoтинець Михaйлo Дiaнoв передaв 3 мільйони гривень дiтям, бaтьки яких пoлягли, зaхищaючи Мaрiупoль. Ці гроші люди задонатили на лікування азовця.