НАТО та Румунія об’єдналися для підготовки українських парамедиків

17:59, 26.10.2022
НАТО та Румунія об’єдналися для підготовки українських парамедиків

Представники Румунії й НАТО об'єднали зусилля аби допомогти підвищити професійний рівень українським парамедикам.

Угоду про навчання парамедиків для українських служб швидкого реагування уклали Євроатлантичний координаційний центр реагування на стихійні лиха НАТО та Румунія.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба НАТО.

 

Відзначається, що цей тренінг допоможе підвищити спроможність української медичної системи в умовах широкомасштабної збройної агресії рф та ситуації, яка погіршиться із настанням зими, та поточними викликами, пов’язаними з пандемією COVID-19.

 

Навчання проходитимуть у Румунії за сприяння департаменту з надзвичайних ситуацій міністерства внутрішніх справ країни.

 

Фінансуватимуть навчання та нададуть матеріально-технічну підтримку Румунія та Євроатлантичний координаційний центр реагування на стихійні лиха НАТО через Трастовий фонд реагування на пандемію.

 

Раніше 27 країн-членів ЄС одностайно підтримали започаткування тренувальної місії ЄС з навчання військових ЗСУ. В рамках нової місії тренування зможуть пройти 15 тисяч українських воїнів у навчальних центрах Європи, де їм не будуть загрожувати ракетні удари російських окупантів.

 

17 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення про створення Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine).

 

Польща стане однією з країн, на території яких буде проходити навчання українських військових.

 

Як повідомляла УМ, парамедик Катерина Поліщук «Пташка» з «Азовсталі» гідно трималася в полон.