Україна отримає на відбудову лікарень 2 мільйони євро

14:12, 26.10.2022
Україна отримає на відбудову лікарень 2 мільйони євро

Рашисти зруйнували в Україні не одну сотню лікарень

Два мільйони євро від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) спрямує на відновлення закладів охорони здоров'я, що постраждали через російську військову агресію.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій. 

 

Зазначається, що у рамках 5-го Німецько-Українського економічного форуму у Берліні, ЄІБ та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) підписали грантову угоду щодо підтримки програми "Енергоефективність громадських будівель в Україні".

 

За нею 2 млн євро від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонд Е5Р) спрямують на відновлення низки закладів охорони здоров’я, які постраждали внаслідок військової агресії Росії.

 

Як відомо, Україна вже отримала другий транш у 550 млн євро фінансової допомоги від Європейського інвестиційного банку, усього передбачена допомога на суму 1,6 млрд євро.

 

У вересні Україна отримала отримала перші виплати від Європейського інвестиційного банку в розмірі 500 млн євро негайної допомоги для задоволення невідкладних потреб. 
 


Як повідомляла УМ, за два місяці війни ворог знищив 101 лікарню, також розстріляв чи захопив майже 200 машин швидкої допомоги.