Хірург Сергій Панасенко отримав Орден Святого Пантелеймона за порятунок захисників

18:47, 11.08.2022
Хірург Сергій Панасенко отримав Орден Святого Пантелеймона за порятунок захисників

Полтавський хірург Сергій Панасенко отримав найвищу медичну нагороду — Орден Святого Пантелеймона (Фото з відкритих джерел)

Лікар з 20-річним стажем, доктор медичних наук, завідувач кафедри Полтавського державного медичного університету Сергій Панасенко, який нині рятує воїнів-захисників, нагороджений «медичним Оскаром».
 
Хірург отримав відзнаку «Орден Святого Пантелеймона», яку вручають найкращим лікарям України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили на фейсбук-сторінці ПДМУ, а також це повідомив голова Полтавської облради Олександр Біленький. 
 
Сергій Панасенко нагороджений Відзнакою за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона” у номінації “Честь медичної професії” за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу і незалежність України у війні з російським агресором. 
 
«На превеликий жаль, сам Лауреат не мав можливості взяти участь в урочистостях. У ці важкі для країни часи воєнних випробувань досвідчений хірург Сергій Іванович Панасенко на фронті. За операційним столом він повертає до життя поранених мужніх захисників України, яких не може залишити без своєї допомоги ні на день… Присутній на урочистому дійстві Голова Регіональної ради Відзнаки “Ордена Святого Пантелеймона” Валерій Похилько повідомив університетській спільноті про визначний успіх орденоносного колеги»,– йдеться у повідомленні. 
 
 
Панасенко Сергій Іванович – доктор медичних наук, доцент, завідувач кафедри хірургії №3 Полтавського державного медичного університету, заступник голови ГО “Асоціація хірургів Полтавщини”, експерт Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА з хірургії.
 
 
Хірург вищої кваліфікаційної категорії. Загальний трудовий стаж – 33 роки, лікувальний стаж – 23 роки, науково-педагогічний стаж – 20 років. Під час навчання в Українській військово-медичній академії, яку закінчив із золотою медаллю за відмінне навчання і науково-винахідницьку роботу, неодноразово заохочувався командуванням академії та Міністерства оборони України. Він був президентським стипендіатом, має персональні заохочення Міністра оборони. Після звільнення в запас із 2002 р. працює в Полтавському державному медичному університеті Полтави. 
 
Сам номінант своїм головним здобутком вважає сім’ю - одружений, виховує п’ятьох дітей.
 
Як повідомляла "УМ", вісім нацгвардійців лікують у Саксонії за німецькою програмою страхування.