Мільйони українців через війну матимуть негативні наслідки для психічного здоров'я – МОЗ

11:51, 07.06.2022
Мільйони українців через війну матимуть негативні наслідки для психічного здоров'я – МОЗ

Наслідки війни: після страху приходить апатія. (Фото з відкритих джерел)

Негативні наслідки для психічного здоров'я «завдячуючи» війні найімовірніше матимуть мільйони українців. У той же час кожен десятий українець може відчути наслідки на рівні середньої тяжкості або важкої хвороби.

 

Як інформує УМ, про це заявив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

 

"З кожним днем кількість людей, які будуть відчувати наслідки для свого психічного здоров'я, буде зростати. Навіть тих, хто зміг стійко перенести перші місяці війни, очікує ментальне виснаження, адже звикання до постійного перебування в умовах війни також може мати негативний вплив на психічне здоров'я", - заявив він.

 

За попередніми прогнозами МОЗ, в майбутньому психологічної підтримки потребуватиме близько 15 млн українців, з них близько 3-4 млн потрібно буде призначати медикаментозне лікування.

 

Нагадаємо, раніше МОЗ отримало 120 тонн ліків в якості гуманітарної допомоги.

 

Крім того, Ляшко заявляв, що на тимчасово окупованих територіях України спостерігаються великі проблеми з доступом до ліків.

 

Як повідомляла УМ, російські варвари безжально знищують медичну інфраструктуру України, що суперечить правилам ведення війни. Внаслідок їхньої агресії  сотні медичних закладів зруйновані або повністю знищені.