В Ірпені росіяни знищили філіал Інституту серця

19:11, 17.04.2022
В Ірпені росіяни знищили філіал Інституту серця

Борис Тодуров з гільзою ворожого снайпера на території кардіоцентру в Ірпені. (Скріншот відео)

У філіалі Інституту серця в Ірпені після перебування там російських військових не залишилося жодного вцілілого апарата, а все дороговартісне обладнання навмисно знищене.

 

Як інформує «Україна молода», про це в інтерв’ю для YouTube-каналу «Україна 24» розповів  директор Інституту, відомий кардіохірург Борис Тодуров.

 

«В Ірпені в Інституту серця є філіал, в якому був реабілітаційний центр. Там стояли частини воєнні російські. Що не вкрали, те поламали. Ні одного цілого вікна, розбиті мінометами дахи, всі двері виламані. Звісно, все обладнання, яке можна було зламати, – зламане», - сказав він.

 

 

Він наголосив, для відновлення філії знадобиться тривалий час і немалі кошти. «Я думаю, що сума обраховується десятками мільйонів гривень. Тому що і мінні вибухи, які зруйнували дах, і вікна в усіх корпусах, і обладнання – це дуже дороге задоволення. Так що відновлювати це доведеться дуже довго й дорого», - сказав Борис Тодуров.

 

Раніше він на своїй фейсбук-сторінці поширив відео з ірпінської філії. «З’явилася можливість (спасибі саперам) відвідати філіал Інституту серця в Ірпені. В наших корпусах стояли орки, - йдеться в дописі Бориса Тодурова. – Що не змогли вкрасти, все розламали. Ні одного цілого апарата і кабінета».

 

Він додав, що всіх пацієнтів «за день до приходу цих тварюк нам вдалося вивезти в Київ».  

 

 

На відео, записаному лікарем, видно, що двері до філії Інституту серця виламані, а в один із корпусів потрапив снаряд.

 

«На другому поверсі сидів снайпер, там повно гільз, - зазначив Тодуров показуючи одну із них. – Можливо, куля з неї обірвала чиєсь життя».

 

Всередині приміщення все перекинуто догори дригом. «Дороге сучасне обладнання, яке коштує мільйони гривень і і яке ми тільки-тільки купили і поставили - все розтрощене і розбите», - наголошує лікар.

 

 

В моніторах звичайних робочих комп’ютерів, апаратів УДЗ та іншої діагностичної апаратури видно кульові отвори – орки поводилися просто як варвари, знищуючи все на своєму шляху. 

 

Орки жили і спали в підвалі одного з корпусів кардіолікарні – там вони залишили після себе повний безлад. На столах видно сліди гучних застіль із алкоголем. Також тут були дорогі продукти, які вони вкрали з ірпінських супермаркетів. Зокрема, Борис Тодуров показав баночку червоної ікри, до якої була прикріплена магнітна бирка.

 

«Сподіваюся, що вас уже немає на цьому світі, рєбята, - ті, хто сиділи тут, стріляли й убивали. А якщо й є, то скоро вас не буде». - емоційно додав лікар Тодуров, який звик рятувати життя, а не бажати смерті.

 

Ірпінський філіал Державного закладу «Інститут серця МОЗ України» (колишній санаторій «Ірпінь»мав реабілітаційне призначення. Тут відновлювалися після надскладних операцій пацієнти, а також проходили обстеження і доопераційну підготовку.

 

Кардіоцентр розташований поряд з парком «Центральний» на 8 гектарах соснового лісу. «Великий простір спокою і комфорту, створений для якісного лікування і реабілітації пацієнтів», - йдеться на сайті Інституту серця.

 

На жаль, після перебування тут важкохворих на голову російських «пацієнтів» відновлення і реабілітація вже потрібні самій кардіолікарні.

 

Як повідомляла "УМ", на Київщині документують звірства орків, наразі йдеться про тисячі постраждалих.