Черкаські медики мають підтримку від Ілона Маска

13:01, 07.04.2022
Черкаські медики мають підтримку від Ілона Маска

На знімку директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун дякує Ілону Маску за таку необхідну українцям підтримку

Відтепер у Черкаському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є станція #Starlink від засновника компанії «SpaceX» Ілона Маска. 


Як інформує Україна молода, про це повідомила Ірина Назарок з Черкаської обласної екстренки.


«А це означає стабільне з’єднання для диспетчерів та медиків, які продовжують цілодобово працювати і надавати допомогу жителям черкаського регіону», – розповідає пані Ірина.


І додає, ця технологія дозволяє використовувати широкосмуговий інтернет в роботі закладу навіть за відсутності інших видів зв’язку, що дуже важливо для стабільності роботи нашої служби в умовах війни.


« Як це працює? Станція Starlink розгортається, встановлюється зв’язок із супутниками. Далі відбувається підключення локальних пристроїв до станції Starlink в режимі 24/7», – пояснює Ірина Назарок.


Вона впевнена, що ця технологія ще себе покаже в повній мірі в мирні часи і буде служити людям та допомагати швидшому відновленню нашої країни. 


«А зараз, поки триває війна, ми надзвичайно вдячні Ілону Маску за таку своєчасну і потрібну Україні допомогу», – говорить пані Ірина.


Тож, підсумовує вона, попри важкі випробування війною, Україна має неймовірну підтримку, отримує доступ до передових розробок світу і перемога буде за нами.


Як повідомляла УМ, у Черкасах Перша міська гімназія розірвала 10-річну дружбу з корпорацією Nestle, оскільки та виявилася однією з небагатьох виробничих корпорацій, яка відмовилась підтримати світ санкціями проти Росії після того, як та роз’язала війну проти України.