Медиків і пацієнтів обласної лікарні Маріуполя рашисти взяли в заручники

18:29, 15.03.2022
Медиків і пацієнтів обласної лікарні Маріуполя рашисти взяли в заручники

Російські окупанти захопили медперсонал Маріупольської обласної лікарні разом із пацієнтами у заручники (Фото міськради Маріуполя)

У Маріуполі російські загарбники взяли у заручники медиків та пацієнтів Обласної лікарні інтенсивного лікування.


Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі  повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.


За його словами, інформацію про захоплення російськими окупантами медичного закладу встиг передати один з працівників установи. Йдеться про Обласну лікарню інтенсивного лікування, яку російські військові практично зруйнували.


«З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під’їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки… До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб із сусідніх будинків. Вийти нам не можна», - процитував слова медика Кириленко. 


Він уточнив, що днями російські війська практично зруйнували цю лікарню – в основному корпусі від бомбардувань впали плити перекриття. Але персонал і пацієнти продовжували перебувати у пристосованому підвальному приміщенні – працювати і лікуватися.


"Звертаюся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці злісні порушення норм і звичаїв війни, на ці кричущі злочини проти людяності. Росія і кожен її громадянин, причетний до злочинів в Україні, має бути покараний!", - наголосив керівник Донецької ОВА. 


Як повідомляла УМ, понад дві тисячі маріупольців загинули від атак з боку російської федерації. Росіяни спричинили в Маріуполі гуманітарну катастрофу, зокрема, загарбники бомблять беззбройних та блокують гуманітарну допомогу.