Півторарічна дівчинка зі Львова отримала рятівний укол

19:01, 11.01.2022
Півторарічна дівчинка зі Львова отримала рятівний укол

Вікторія Полюга отримала найдорожчий укол у світі. Його необхідно було встигнути зробити до 2-річного віку

Вікторія Полюга, яка хворіє на спінальну м’язову атрофію (СМА), нарешті отримала найдорожчий укол у світі. Дівчинці ввели препарат "Zolgensma", що зупинить прогресування її хвороби.

 

До США Вікторія з батьками вилетіла ще на початку грудня, але по дорозі підхопила вірус, тому введення ліків довелося відкласти до повного одужання.

 

Як інформує Україна молода, про  це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

"Минулого року батьки, волонтери і весь Львів збирали гроші на цей найдорожчий препарат від спінальної м’язової атрофії. Вітаємо! Нехай все буде добре", – написав Андрій Садовий.

 

Останній мільйон для порятунку дівчинки перерахували батьки також хворого на СМА хлопчика Кирила Кондрашова з Донеччини, який цього року виграв безкоштовний укол.

 

На сторінках Фейсбуку поділилася своїми емоціями і мама дівчинки.


"Друзі! Нарешті настав той довгоочікуваний момент, до якого ми так довго йшли. Вікторія отримала укол Золгенсма. У нас дивні відчуття, ми досі не віримо. Але у нас з'явилася впевненість в завтрашньому дні. Почався новий етап нашого життя. Ми знаємо,що попереду нас чекає ще багато роботи. Ми готові до цього. Дякуємо Вам всім, що допомогли врятувати нашу донечку. Я завжди повторювала,  що лише разом і з вашою підтримкою Вікторія буде здорова, і так воно є!  Дива існують, але творять їх люди".

 

Кошти для дівчинки почали збирати навесні 2021 року. На початку листопада необхідна сума була зібрана, а у грудні американська клініка прийняла дівчинку на лікування.

 

У дівчинки рідкісне генетичне захворювання – спінальна м’язова атрофія (СМА). Ця недуга ослаблює тіло та забирає здатність тримати голову, ходити, а потім – ковтати та дихати. 

 

Вікторія потребувала уколу Zolgensma, що необхідно було встигнути зробити до 2 років.

 

Нагадаємо, минолуріч українці у рамках кампанії "Діма,ми встигнемо" зібрали $2,3 млн на укол Zolgensma для хворого на СМА Діми Свічинського. 

 

Як повідомляла УМ, лікарі комунальної міської  дитячої лікарні Львова врятували життя 15-річному Ярославу, якому трансплантували нирку бабусі.