«Вовина тисяча»: пенсіонери зможуть придбати ліки уже в 2022 році

16:25, 22.12.2021
«Вовина тисяча»: пенсіонери зможуть придбати ліки уже в 2022 році

Купити ліки за «тисячу Зеленського» пенсіонери зможуть не раніше січня 2022

Медикаменти, що дозволено купувати за кошти, отримані в рамках програми «єПідтримка», можна буде з другої половини січня 2022 року.

 

Як повідомляє Украна молода, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час пресконференції 22 грудня.

 

«Ми ще працюємо з банками, саме тому цей проєкт ми запустимо в другій половині січня. Всім банкам наразі треба зробити технічне доопрацювання», - розповів Федоров.

 

Він додав, що Мінцифри спільно з банками фіналізують технічну складову, для того, щоб українці змогли купувати ліки не лише офлайн, а й онлайн.

 

Віцепрем'єр зазначив, що банки також планують випустити пластикові картки для нарахування виплат за програмою «єПідтримка», що має спростити процес оформлення та використання цих коштів для громадян старшого віку.

За словами Федорова, міністерство поінформує окремо про те, коли аптеки будуть долучені до програми.

 

Як повідомляла УМ, 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка» з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Програма «єПідтримка» передбачає виплату тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами і має сертифікат у застосунку Дія. На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Виплату може отримати винятково громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

 

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.