Помер знаний лікар, академік Євген Товстуха

10:24, 30.11.2021
Помер знаний лікар, академік Євген Товстуха

Євген Товстуха (Фото з відкритих джерел)

Сьогодні, 30 листопада, помер Євген Товстуха – знаний фахівець у сфері медицини та фітотерапії.

 

Як інформує УМ, про це у вівторок 30 листопада повідомила його невістка - композиторка Алла Загайкевич.

 

«Євген Товстуха (7. X.1934 - 30.XI.2021) . Велетень духу. Справжній Герой України. Спочивайте з миром. Поміж Ваших духмяних квітів,  зелених луків і ніжних серпанків», - написала Алла Загайкевич.

 

Євген Товстуха народився 7 жовтня 1934 року в селі Макіївка Чернігівської області. Закінчив Київський медичний інститут у 1959 році.

 

Понад 50 років працював лікарем. Академік Української міжнародної академії оригінальних ідей. Член Національної спілки письменників України.

 

 

Науковець опублікував 15 фундаментальних праць з української народної медицини та фітотерапії. За його участю та сценаріями створено кілька десятків хроніко-докуметальних фільмів, теле- та радіопередач, які повертають українській народній медицині, фітотерапії та фітоетнології світовий престиж глибинної науки та високої культури тисячоліть.

 

У 1990 р. під егідою НДІ фармакології і токсикології вперше у світовій практиці (офіційно) створений автором «Фітоцентр» — амбулаторна установа для надання лікувальної та профілактичної допомоги засобами фітотерапії.

 

Як повідомляла УМ, у Києві поховали Героя України, колишнього мера Києва Олександра Омельченка.