В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19

16:25, 22.12.2020
В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19

План вакцинації будуть оновлювати кожні два тижні

В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19

 

Як повідомили в Центрі громадського здоров’я, документ розробили фахівці Міністерства охорони здоров’я разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ.

 

План включає чотири етапи вакцинації населення: січень-квітень 2021 — люди з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією COVID-19; квітень-червень 2021 — люди з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги; червень-вересень 2021 — люди з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави; вересень 2021 — березень 2022 — люди з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави.

 

Вакцинацію проводитимуть на базі наявних пунктів щеплень, мобільними бригадами по імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.

 

План будуть оновлювати кожні два тижні, щоб він відповідав реальній ситуації.

 

У базовій частині документа вказані мета, цільові групи, логістичні маршрути, навчання медиків, комунікація та розгортання мобільних бригад. Вона може бути змінена тільки в разі отримання кардинально нової інформації.

 

Постійно будуть оновлювати ту частину, де вказані етапи розробки вакцин, кваліфікаційні та реєстраційні процедури, а також питання постачання вакцин.

 

Додамо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив закупівлю вакцини проти COVID-19 з послами країн "Великої сімки" та Євросоюзу, повідомляє прес-служба уряду.

 

Шмигаль обговорив поставки COVID-вакцин з послами G7

 

Шмигаль розповів, що Україна спільно зі Світовим банком і Європейським інвестиційним банком обробляє можливості закупівлі вакцин проти COVID-19.

 

За його словами, відповідна робота ведеться на рівні посольств США, Великої Британії, Німеччини та компаній-виробників вакцини.

 

"Україні необхідний доступ до вакцини вже на початку наступного року, щоб ми могли якомога швидше почати процес вакцинації лікарів та інших груп населення, які перебувають у зоні ризику. Ми високо цінуємо зусилля наших міжнародних партнерів, спрямовані на допомогу Україні забезпечити населення належною кількістю вакцини", - заявив прем'єр.

 

Як повідомляла УМ, раніше в Польщі пообіцяли, що передадуть Україні надлишки вакцин від коронавірусу, якщо вони будуть. Про це заявив глава канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик.

 

А минулого тижня президент Володимир Зеленський заявив, що COVID-вакцину потрібно отримати в січні. Україна поки не входить до переліку 92 країн, які пріоритетно отримають вакцину, визнав глава держави.