У Черкасах породіллю хвору на COVID-19 не впустили в лікарню: народила під дверима

19:40, 12.11.2020
У Черкасах породіллю хвору на COVID-19 не впустили в лікарню: народила під дверима

У лікарні обіцяють провести службове розслідування.

У Черкасах жінка народила дитину за екстремальних умов — вночі під дверима обласної лікарні, оскільки відділення для пацієнтів з COVID-19 виявилося закритим.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у сюжеті ТСН.


Перейми в жінки почалися вночі. Народжувати вона мала не тут, але вся сім'я перехворіла на коронавіус. Тому чоловік привіз дружину в обласну лікарню, де й приймають із позитивним тестом на COVID-19. В дорозі Олександр Кіркича телефонував до лікарки, яка б і мала приймати пологи, якби не COVID-19. А вже та підняла на ноги свою колегу, що працює в цій лікарні

 

Відділення для коронавірусних хворих уночі було зачинено. А інтервал переймів скорочувався.


«В мене вже доходило до істерики: кричати не було сенсу, тут ніхто не відчиняє. Ми телефонували, я тричі бігав до дівчат на інший вхід, вони також нічим не допомогли. Я просив про допомогу, у мене дружина народжувала», — обурюється Олександр.

 

Але часу не було, тому чоловік розстелив свою куртку просто на землі.

 

Він вдячний лікарці, яка встигла доїхати з дому і прийняти пологи на вулиці.

 

«Я вже бачив, як з'являлася головка. Якраз вона під'їхала. Коли вона вже зателефонувала, тут уже процес йшов. Коли дружина народжувала, зателефонувала на емоціях і тоді в цей час вийшла бригада. Дружина народила швидко, тому в мене вже на руках була дитина», — згадує події тієї ночі Олександр.

 

Коли батько тримав немовля на руках — двері лікарняного корпусу нарешті відчинилися.

 

«Бригада вийшла з інвалідним візком, я не розумію, чим вони думали, обираючи такий візок. Вона не могла сісти. Вони неспішно пішли. Знаєте, що мене найбільше здивувало? Всі були дуже повільні, за винятком лікарки, яка їхала. Всі були дуже повільні, ніхто не поспішав, у всіх все було добре», —каже чоловік породіллі. 

 

 В обласній лікарні пологи на землі назвали неординарною ситуацією. Але, мовляв, жінці варто було викликати швидку. Та й молодий батько нібито схибив. Пішов до загального приймального відділення, а треба було до перинатального. А вже звідти скерували б до коронавірусного.

 

Заступниця головного лікаря Черкаської обласної лікарні Наталя Лакуста каже — вся затримка з персоналом трапилася, бо медикам треба багато часу, щоб одягнути захисну уніформу. 
Відомо, що пуповину перерізали вже в пологовій залі, на відкриття якої породілля чекала, лежачи на зламаній каталці.

 

А тим часом у лікарні обіцяють провести службове розслідування.