Медики без 300% надбавки через старі документи Мінсоцполітики - Шмигаль

15:23, 11.05.2020
Медики без 300% надбавки через старі документи Мінсоцполітики - Шмигаль

Квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України

Прем'єр Денис Шмигаль пояснив, що надбавки за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19, не змогли виплатити, оскільки місцева влада керувалася старим документом Мінсоцполітики.

 

 Як інформує УМ, про це на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського повідомив прем"єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Президент зробив зауваження щодо затримки надбавок за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

 

Очільник уряду пояснив, що гроші були спрямовані в регіони, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабінету міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року.

 

"Тому, попри наявність коштів у регіонах, виплатити їх не вдалося. Цього тижня уряд шукатиме рішення для того, щоб ці фінансові ресурси були видані медикам", - сказав Шмигаль.

 

"Обов’язково ці гроші мають бути виплачені. Бюрократія, звісно, часто є перешкодою, але в цьому випадку не можна дозволити керуватися старими правилами в умовах нових викликів. Доплати мають отримати всі, хто цього заслужив. Якомога швидше", – наголосив Зеленський.

 

Шмигаль додав, що квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України, а тому тут проблем не має бути.

 

Як повідомляла УМ, 11 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що 300% окладу медпрацівникам, які лікували хворих на COVID-19, за березень у повному обсязі виплатили лише у Полтавській області.