Уляна Супрун просить Ілона Маска про допомогу Україні

20:53, 01.04.2020
Уляна Супрун просить Ілона Маска про допомогу Україні

Чи відгукнеться Ілон Маск на прохання Уляни Супрун про допомогу з апаратами ШВЛ?

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун попросила главу компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска відправити Україні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).

 

Про це Уляна Супрун написала у Twitter  в середу.

 

«Мене звуть Уляна Супрун, я колишній міністр охорони здоров’я України. Україна дуже потребує апаратів ШВЛ. У нас у відділеннях інтенсивної терапії їх лише 3 500, а населення - 37 мільйонів. Будь ласка, допоможіть нам!» - так Уляна Супрун прокоментувала вона твіт Ілона Маска, в якому бізнесмен запропонував безкоштовно надсилати в лікарні світу апарати ШВЛ для порятунку важких пацієнтів з коронавірусом COVID-19.

 

 

Раніше Маск написав: «У нас є додаткові схвалені FDA (Управлінням США із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів - ред.) апарати для вентиляції. Доставимо до лікарень по всьому світу в регіонах доставки Tesla».

 

Бізнесмен також зазначив, що самі пристрої та доставка будуть безкоштовними. Однак на даний момент Україна не входить в регіони доставки, вказані Маском.

 

Зауважимо, що Ілон Маск вже закупив і передав Каліфорнії понад 1000 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ).

 

Раніше заступник глави МОЗ України Віктор Ляшко не виключив, що на піку епідемії в Україні апаратів ШВЛ на всіх може не вистачити.

 

З початку 2020 року компанії закупили через Рrozorro 385 апаратів ШВЛ на 286 млн грн. В Україні є близько 3500 апаратів ШВЛ.

 

Як повідомляла «УМ», станом на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 120 нових випадків.