Влада запроваджує посилений режим дезінфекції для закладів громадського харчування, як для їдалень, так і кафе.
Про це сказав в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін у п’ятницю.
"Для усіх місць потенційного скупчення людей, у тому числі для закладів громадського харчування, впроваджено посилений режим дезінфекції, і такі інструкції спрямовані до керівників таких закладів", - сказав пан Кузін.
Також, за його словами, на рівні кожного такого закладу має бути впроваджена система з безпечності харчових продуктів.
Кузін уточнив, що працівники закладів громадського харчування не мають бути в масках, маски одягаються лише, коли людина хворіє на ГРВІ.
Посилений режим дезінфекції, за його словами, передбачає додаткові засоби для обробки поверхонь.
Як повідомляла УМ, 12 березня в Україні введено карантин.
Цього ж дня ввечері, в місті Радомишль на Житомирщині, де зафіксували випадок зараження коронавірусом, ввели надзвичайний стан, після чого призупинили рух транспорту і закрили ринки.
Нині ж Україна закриває КПП через коронавірус