У США ізольовано через коронавірус лайнер Grand Princess: 49 українців на борту

13:06, 07.03.2020
У США ізольовано через коронавірус лайнер Grand Princess: 49 українців на борту

Гелікоптери берегової охорони США доставили на борт лайнера «Grand Princess» тести на Covid-2019.

Влада США ізолювала через спалах коронавірусу лайнер «Grand Princess» біля берегів Каліфорнії. На борту лайнера перебуває 49 громадян України.

 

Про це повідомив пресі директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев у суботу.

 

«За інформацію Державного Департаменту США, на борту круїзного лайнера «Grand Princess» перебуває 49 громадян України. Наразі Генеральне консульство України в Сан-Франциско з'ясовує інформацію щодо можливої наявності серед інфікованих осіб громадян України», - зазначив пан Погорельцев.

 

За його словами, на даний час лайнер «Grand Princess» перебуває на рейді біля берегів Північної Каліфорнії. На борту судна 3500 осіб, громадяни 54 країн світу (1100 членів екіпажу, 2400 пасажирів).

 

Компетентними органами штату Каліфорнія було прийнято рішення щодо перевірки пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок, оскільки померла особа відпочивала у лютому місяці на цьому судні.

 

Місцевою владою було прийнято рішення щодо тимчасової заборони на вхід до гавані Сан-Франциско вказаного судна. Гелікоптерами берегової охорони США на борт лайнера було доставлено тести на Covid-2019 з метою перевірки усіх пасажирів, хто потенційно міг контактувати з померлим в Каліфорнії чоловіком, а також тієї категорії осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції.  

 

В залежності від результатів тестів буде ухвалено відповідне рішення щодо карантинування частини пасажирів або всього судна.

 

Вранці 7 березня віцепрезидент США Майк Пенс повідомив, що Covid-2019 діагностований у 21 пасажира лайнера «Grand Princess», який стоїть біля узбережжя США.

 

Як повідомляла «УМ», 5 лютого стався спалах коронавірусу біля берегів Японії на круїзному лайнері Diamond Princess з 3700 людьми з 56 країн. На лайнері перебували 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.

 

Пізніше фахівці виявили на круїзному лайнері 135 осіб, які заразилися новим коронавірусом, із них 4 – громадяни України. Майже всі українці, члени екіпажу судна Diamond Princess, не планують повертатись в Україну.