Скалецька та евакуйовані з Уханя вийшли з обсервації

12:40, 05.03.2020
Скалецька та евакуйовані з Уханя вийшли з обсервації

О 12-ій годині завершилася обсервація евакуйованих із Китаю громадян у Нових Санжарах на Полтавщині.
 
 
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
 
 
Із санаторію вже вийшли громадяни України, яких зустрічають родичі, та іноземні громадяни, які були евакуйовані з Уханя. 14 діб тривав для них усіх карантин.
 
 
Також разом з ними вийшла з приміщення санаторію нині вже ексміністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.
 
 
Зеленський відвідує Медичний центр Національної гвардії у смт Нові Санжари. Тут перебуває і кервництво МОЗ.
 
 
Президент подякував всім, хто перебував там два тижні. Президент закликав також якийсь час не їхати з України.
 
 
“Бажаю вам здоров’я. Я вам вдячний, що ви витримали ці два тижні — ви молодці. Я вдячний взагалі всім”, — сказав Президент.
 
 
Він висловив вдячність також всій групі швидкого реагування, Нацгвардії, МВС, голові ОДА та МОЗ України і особисто колишньому міністру Зоряні Скалецькій, всім місцевим лікарям та ДПСУ, що проводить наразі посилену перевірку на кордоні.
 
 
“Я в цілому дуже радий, що тут не було жодного випадку коронавірусу. Він усюди, він у світі, не тільки в Китаї, на жаль, він і в Європі. Ми розуміємо, що такий вірус є і в Європі... У нас є зафіксований випадок, ви знаєте, у людей, які приїхали з Італії. Але все буде нормально, вони забезпечені всіма лікарняними умовами. Але я б хотів, поки тут присутні журналісти, і ви, які повернулись, — побудьте трішки в Україні. Це дуже важливо. Мені здається, зараз той час, коли можна займатись туризмом всередині нашої країни, тому що навіть у порівнянні з уже дуже багатьма країнами Європи у нас найменша кількість цих випадків, і ми це контролюємо”, — сказав Зеленський.
 

 

Нагадаємо, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

 

Правоохоронцям довелося відтісняти протестувальників, щоб завезти евакуйованих у медичний центр. У сутичках з протестувальниками постраждали 9 поліцейських.

 

Президент Зеленський пообіцяв покарати вірусологів у спортивних костюмах, які брали участь у протестах. .