Десятки зразків інженерного озброєння експлуатується у ЗСУ, фото

09:32, 19.06.2024

Від початку широкомасштабного вторгнення рф, оборонним відомством кодифіковано, допущено до експлуатації у підрозділах Сил оборони України близько 40 зразків засобів інженерного озброєння.

 

Понад 20 зразків – продукція українських підприємств.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Міноборони.

 

Йдеться про розлогий перелік машин, механізмів та інших засобів, призначених для організації інженерного забезпечення військ.

 

Серед кодифікованих зразків української розробки та виробництва, зокрема, металодетектори, вимірювальні прилади різного призначення, димові шашки, прилади для дистанційного димопуску, збірно-розбірні фортифікаційні конструкції, польові «павербанки» великої місткості та надійності тощо.

 

 

В переліку кодифікованих зразків іноземного виробництва – сучасні моделі мобільних генераторів, важка інженерна техніка різного функціоналу, а також – механізми для виконання певного спектру ремонтних робіт та наведення мостових переправ.

 

 

Нагадаємо, що кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

 

Як повідомляла УМ, «Армія+»: Міноборони працює над онлайн-сервісами для військових.