Застосунок «Резерв+»: військовозобов’язані зможуть оновити дані онлайн, відео

15:54, 17.05.2024

Міністерство оборони України анонсувало запуск мобільного застосунку «Резерв+» для військовозобов’язаних, призовників та резервістів.

 

Завдяки застосунку вже з 18 травня можна буде оперативно оновити дані та отримати доступ до інформації про себе у реєстрі «Оберіг».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони 17 травня.

 

«Завтра, 18 травня, набуває чинності оновлений Закон про мобілізацію. Що це означає?

 

Відзавтра всі військовозобов'язані віком 18-60 років протягом 60 днів — до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані: мобільний телефон, фактичне місце проживання та e-mail (за наявності)», - інформують в оборонному відомстві.

 

І додають, що під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом.

 

Військові підкреслюють, що з 18 травня військовозобов’язані українці матимуть можливість оновити дані не тільки у ТЦК та СП, або  ЦНАПах, але також в електронному кабінеті.

 

Оновлення даних онлайн – виключно через застосунок "Резерв+", який буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

 

Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру "Оберіг" щодо себе.

 

Цікаво, що через місяць, 18 червня у застосунку Резерв+ також заявиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовникааборезервіста.

 

Окрім цього, оновити дані можна офлайн в територіальних центрах комплектування або центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), які діють у всій країні.

 

Речник Міноборони, старший лейтенант Дмитро Лазуткін запевняє, що представники відомства зв’язувалися з відповідальними структурами, і було підтверджено, що дійсно з 18 травня у ЦНАПах можна буде оновити дані.

 

При цьому, якщо громадянин оновлюватиме дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, він також отримає відповідну позначку у військовий квиток.

 

 

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набуде чинності з 18 травня 2024 року й відтоді всі військовозобов’язані чоловіки мають упродовж 60 днів оновити свої дані у ТЦК. Якщо вони цього не зроблять, то їх можуть притягнути до відповідальності.

 

В Україні 4 травня скасовано статус "обмежено придатний" для військовозобов’язаних. А ті чоловіки, які отримали його раніше, матимуть 9 місяців, аби повторно пройти ВЛК і потрапити у категорію "непридатних" або "придатних" до військової служби.