«Кинджалами» масовано атаковано Київ: горять будинки, десятки постраждалих, фото

09:40, 02.01.2024

Армія рф здійснила масований ракетний удар по Києву 2 січня – у деяких районах міста зникла вода та світло. Також на місцях потрапляння чи падіння уламків виникли пожежі. Є постраждалі.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

 

Вранці 2 січня по столиці України російські терористи розпочали атаку "Кинджалами". У Київській міській військовій адміністрації повідомили про ушкодження житлових будинків.

 

Падіння уламків ракет зафіксовано:

 

у Голосіївському р-ні – на відкритій території.

у Печерському районі – на дах 9-поверхового житлового будинку + ще один багатоповерховий будинок;

 

у Оболонському р-ні – на нежитлову забудову;

у Святошинському р-ні (уточнюється);

 

у Подільському р-ні пошкоджено газову трубу.

 

 

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Солом'янському районі є троє постраждалих, яких госпіталізували. Медики продовжували роботу на місці. Пізніше стало відомо, що у цьому районі кількість постраждалих збільшилась до 16 осіб. У мережі з'явилося фото пошкодженого уламками житлового багатоквартирного будинку.

 

Також у ДТЕК повідомили, що частково електропостачання відсутнє у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Оболонському районах. У компанії пообіцяли повернути світло, щойно дозволить ситуація з безпекою.

 

У місцевих Телеграм-каналах повідомляють про кілька пожеж у столиці, проте інформації про те, що саме горить, наразі немає.

 

Станом на 9.15 2 січня атака на Київ триває.

 

Крім того, вранці 2 січня рашисти вдарили по Харкову. У Шевченківському районі вже 22 постраждалих, одна людина загинула. Пошкоджено житлові будинки, господарські будівлі, іншу громадянську інфраструктуру, горять автомобілі.

 

У Києві та області через ракетну атаку виникли перебої з електро- і водопостачанням

 

Як повідомляла УМ, Новорічне «вітання» рашистів: Україну атакували десятки Shahed.