У Голосіївському районі Києва жінка дивилася на дрони з балкону і загинула, фото

13:50, 30.05.2023

Киянка загинула, після того як вийшла на балкон 24-поверхового будинку в Голосіївському районі Києва під час нічної атаки ворожих дронів 30 травня.

 

32-річна жінка хотіла подивитися як ППО «працює» по «шахедах» і це коштувало їй життя: уламки російського дрона впали на багатоповерхівку.

 

Ще 12 людей, які перебували в квартирах,  дістали поранення, з них 5 були госпіталізовані.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в Telegram у вівторок.

 

Зокрема, міський голова по обіді побував біля 24-поверхового будинку в Голосіївському районі, куди вночі влучили уламки російського дрону. В будинку сталася пожежа, зруйновані або ушкоджені 12 квартир на верхніх поверхах.

 

 

Наразі пошуково-рятувальні роботи завершені, триває розбір завалів та технічне обстеження пошкоджених квартир. З двору вивозять пошкоджені автівки мешканців. Вночі з пошкодженого будинку евакуювали 20 мешканців.

 

Комісія вже оглядає ступінь пошкоджень, аби якнайшвидше взятися до робіт з відновлення будинку.

 

«Ймовірність повітряних атак дуже висока. Тому закликаю киян не нехтувати власною безпекою, не ігнорувати сигналів тривоги!

І не виходьте на балкони та вулиці спостерігати за тим, як працює ППО», - наголосив мер столиці.

 

 

Як повідомляла «УМ», вночі 30 травня у Києві та низці областей України оголошували повітряну тривогу, працювали сили протиповітряної оборони. Росіяни атакували країну "Шахедами".

Протиповітряна оборона знищила 29 із 31-го ворожих "Шахедів".