Горіла Перм, палала: на росії горів завод снарядів для артилерії та РСЗВ

00:19, 30.04.2023

Сильна пожежа трапилася на ПАТ Мотовиліхинські заводи у російській Пермі у суботу ввечері.

 

Завод виробляє снаряди для артилерійських та реактивних систем залпового вогню.

 

Як інформує Україна молода, про НП повідомляє російський «Комерсантъ» з посиланням на МНС росії, а також сам оборонний холдинг та місцеві пабліки у ніч на неділю.

 

За даними російських ЗМІ, загоряння сталося нібито в районі трансформаторної будки. Втім, масштаби пожежі були значними.

 

 

Світлини загоряння опублікували пермські соцмережі. Дим із території заводу видно з різних точок Пермі.

 

У МНС рф повідомили, що повідомлення про загоряння на території ПАТ "Мотовиліхинскі заводи" надійшло о 20 годині 08 хвилин. Після прибуття до місця було встановлено, що відбувається горіння трансформаторної будки. На гасіння пожежі залучалися сили і засоби від МНС росії в кількості 37 осіб та 10 одиниць техніки. Попередня площа пожежі… 10 квадратних метрів.

 

Трансформаторна станція належить котельні ВК-2 (дочірнє товариство МЗ - ТОВ "Тепло-М"). За даними джерел видання, на енергопостачання котельні пожежа не вплинула.

 

 

Підприємство об’єднує металургійні та машинобудівні виробничі потужності, які є єдиним у рф виробником бойової та транспортно-заряджальної машин для ракетних систем залпового вогню Град, Смерч і Торнадо.

 

За інформацією з відкритих джерел, завод також випускає артилерійські гармати Нона-СВК, гаубиці Мста-Б та інше озброєння.

 

Відомо, що у грудні 2022 року завод внесено до санкційного списку Європейського Союзу за виробництво озброєння, що постачається до збройних сил росії та використовується в агресивній війні проти України.

 

На думку Євросоюзу, завод несе відповідальність за матеріальну підтримку дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Пізніше до санкцій приєдналася Швейцарія та інші країни.

 

 Як повідомляла «УМ», в суботу поблизу Козачої Бухти в окупованому Севастополі ударом двох дронів було знищено понад 10 резервуарів з нафтопродуктами загальною ємністю 40 тисяч тонн.

 

У ГУР Міноборони України заявили, що «бавовна» у Севастополі – це Божа кара російським терористам, зокрема, за вбитих цивільних громадян в Умані, серед яких є п'ятеро дітей.