У Британії фінішували військові тренування українських бійців, фото

15:02, 04.12.2022
У Британії фінішували військові тренування українських бійців, фото

Під час тренувань українських бійців у Великобританії під пильним оком канадських спеців-інструкторів. (Фото: Фейсбук Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Остання у 2022 році серія тренувань для українських військових завершилася у Великобританії.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомили в Генеральному штабі ЗСУ у Facebook.

 

Ці навчання стартувала в середині літа. Їх проводили інструктори Збройних сил Канади операції UNIFIER UK (канадська військова місія з навчання та розбудови потенціалу в Україні) у тісній координації з британською армією.

 

 

"Повернувшись у конфлікт, українські солдати використають на практиці важливі уроки, які вони засвоїли з права збройних конфліктів, тренувань з надання допомоги та евакуації поранених на полі бою, надання першої медичної допомоги, польових умінь, стрільби, убезпечення та розпізнавання вибухової загрози, а також навчання веденню бою як у міських умовах, так і в окопах", - розповіли в Генштабі.

 

Канада відновить навчальну програму для українських бійців у січні 2023 року.

 

Під час операції UNIFIER країна надішле до Сполученого Королівства понад 220 своїх військовослужбовців. Більшість з них працюватимуть інструкторами.

 

 

В українському командуванні додали, що UNIFIER стартувала в 2015-му, а цьогоріч її розширили і продовжили до 2025 року. Наразі під час місії підготували понад 33 000 військовослужбовців Збройних сил України.

 

Нагадаємо, що Велика Британія надала партію зимового спорядження українським військовим.

 

 

У листопаді Євросоюз офіційно оголосив про запуск Місії військової допомоги українським військовослужбовцям. Ця програма діятиме 24 місяці, в її межах навчатимуться 15 000 військових.

 

Як повідомляла УМ, днями Україна та Велика Британія уклали угоду про цифрову торгівлю.