Зеленський відвідав передові позиції військових на Донеччині

16:34, 17.02.2022

Під час робочої поїздки у Донецьку область Президент Володимир Зеленський відвідав позиції українських військовослужбовців на передній лінії оборони, де тривають інтенсивні обстріли.

 

Як інформує УМ, про це 17 лютого повідомила пресслужба глави держави.

 

«Пишаюся вашим героїзмом. Ви стоїте на захисті незалежності України та даєте гідну відсіч ворогові. Відчуваємо постійну гордість за наших захисників», – сказав Президент.

 

Він оглянув зразки новітнього озброєння та військової техніки, передані до підрозділів Збройних сил, зокрема переносні протитанкові ракетні комплекси FGM-148 Javelin та NLAW, а також гранатомет М141.

 

Глава держави оглянув передові позиції та ознайомився з оперативно-тактичною обстановкою в зоні відповідальності підрозділів ЗСУ, поспілкувався з військовослужбовцями та вручив їм подарунки.

 

Пресслужба зазначає, що Зеленський також пообідав із військовими.

 

Також глава держави вийшов у море на борту пошуково-рятувального судна «Капітан Чусов» і заслухав інформацію щодо виконання завдань підрозділами Морської охорони в українській частині вод Азовського моря.
 
 
Під час переходу акваторією судно «Капітан Чусов» наблизилося до суден, які несуть бойове чергування, – корабля Морської охорони Державної прикордонної служби «Донбас» і малого броньованого катера Військово-Морських сил ЗСУ «Лубни».
 
 

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський 16 лютого у межах дводенної робочої поїздки відвідав Рівненську область, а 17 лютого перебуває на Донеччині.

 

Як повідомляла УМ, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс стурбований можливими спробами Росії створити привід для збройного нападу на Україну.