Rapid Trident-2021: військові України та США вперше в історії спільно десантувалися, фото

09:57, 26.09.2021

Українські та американські військовослужбовці провели спільне десантування вперше в історії в рамках багатонаціональних навчань Rapid Trident-2021.

 

Спільне десантування відбулося на Львівщині в суботу. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє командування Десантно-штурмових військ ЗСУ на своїй сторінці в Facebook.

 

«Пд час практичних дій в рамках багатонаціонального  навчання “Rapid Trident – 2021” відбулося  спільне десантування військовослужбовців Збройних Сил США, Десантно-штурмових військ та інших підрозділів країн-партнерів», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається, що десантування відбувалося з  військово-транспортних літаків ЗС США С-130 “Геркулес”, із застосуванням американських десантних парашутних систем Т-11 з висоти 400 метрів.

 

 

До спільного десантуванні багатонаціонального підрозділу залучався особовий склад 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади  ЗСУ.

 

 

Напередодні, особовий склад, який вже має чималий досвід десантування з вітчизняних людських десантних парашутних систем та різних типів літальних апаратів ЗС України, пройшов відповідну допідготовку під керівництвом інструкторів ЗС США.

 

 

Воїни-десантники діяли чітко та впевнено, в чергове підтвердивши свій професіоналізм та готовність спільно виконувати завдання з партнерами з країн НАТО.

 

 

Як повідомляла "УМ", ліітаки-розвідники Російської Федерації типу Су-24МР та Іл-20 грубо порушували порядок використання повітряного простору і неодноразово залітали у заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань в акваторії Чорного моря.