Будьмо: Макрон підняв келих з коктейлем «За Україну», відео

12:26, 22.05.2021

Президент Франції Еммануель Макрон підняв келих із популярним алкогольним коктейлем шпрітц (spritz) за довгоочікуване відкриття у країні терас ресторанів під традиційне українське побажання «Будьмо!».

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео оприлюднив телеканал BFM TV, передає посольство України у Франції в суботу.

 

«Президент Еммануель Макрон підняв келих за довгоочікувне відкриття террас під українське «будьмо!»: «За Україну!». Нехай живе дружба!», - написали українські дипломати.

 

Сталося це під час робочої поїздки Макрона до міста Невер у центральній Франції. На терасі одного із місцевих ресторанів французького лідера пригостили популярним алкогольним коктейлем шпрітц (spritz).

 

Щойно Макрон підняв келих і висловив традиційне у таких випадках побажання здоров'я французькою «santé!», тоді як із натовпу почувся жіночий вигук: «Будьмо!».

 

Президент Франції озирнувся і відреагував з посмішкою словами: «За Україну!» («À l’Ukraine!»).

 

 

Зауважимо, що із 19 травня у Франції розпочався другий етап поступового виходу з режиму карантину. У країні, зокрема, відновили роботу відкриті майданчики (тераси) ресторанів, барів та кафе. Основні приміщення закладів громадського харчування залишаються закритими.

 

Комендантська година тепер буде починатися на дві години пізніше - з 21:00 і буде діяти до 6.00 ранку.

 

Як повідомляла "УМ", днями, під час візиту до Парижа Генсек НАТО Єнс Столтенберг обговорив із президентом Франції Емануелем Макроном ситуацію в Україні та агресивну поведінку РФ.