На станцію «Академік Вернадський» прибула 26-та українська експедиція, фото

13:17, 17.04.2021

Вже 26-та українська антарктична експедиція дісталася станції «Академік Вернадський» в Антарктиді та зустрілась з командою зимівників та сезонним загоном.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Національний антарктичний науковий центр.

 

«Подолавши кілька континентів, усі карантинні обмеження та бурхливу протоку Дрейка, 26-та українська антарктична експедиція нарешті дісталася станції "Академік Вернадський"! Там їх з радістю зустріли команда зимівників 25-ої УАЕ та сезонний загін», - інформують антарктичному центрі.

 

 

Зазначається, що науковці мають розвантажити продукти та перекачати пальне в бак, передати справи.

 

 

"На станції дедалі сильніше відчувається наближення зими, тому важливо закінчити всі роботи максимально оперативно. Але настрій на "Вернадському" піднесений", - зазначається у дописі.

 

Експедиція працюватиме на станції "Академік Вернадський" майже рік. У її складі 12 чоловіків і жінка.

 

 

Як повідомляла "УМ", пошуковик Google створив яскравий анімований дудл з нагоди 25-річчя Української антарктичної станції «Академік Вернадський».
 
 
Станція була заснована Великою Британією і є однією з найстаріших дійсних станцій в Антарктиці. Саме 6 лютого 1996 року станція була офіційно передана Україні та перейменована з «Фарадей» на «Академік Вернадський» — на честь видатного вченого, засновника вчення про біосферу і ноосферу, першого президента Академії наук України (1918 року) Володимира Вернадського.