У Городищі на Черкащині поліція зірвала «сходку» криміналітету

19:24, 22.11.2020

Поліція затримала 16 представників кримінального світу, які прибули з різних регіонів держави до міста Городище Черкаської області в ніч на суботу.

 

Затримання відбулося під час застілля кримінальників, які святкували звільнення «колеги» з місць позбавлення волі в одному із закладів міста, а також обговорювали злочинні плани.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує черкаське обласне управління поліції у неділю.

 

Отож у п’ятницю, о 23:00 годині на спеціальну лінію 102 поліції Черкаської області надійшло повідомлення, що в місті Городище один із закладів працює із порушенням карантинних вимог і там озброєна  група проти волі утримує людину.

 

За викликом прибули оперативники управління карного розшуку поліції Черкащини та також спецпризначенці.

 

Поліцейські встановили, що до Городища приїхали особи, які мають вплив на криміногенну ситуацію. Зловмисники святкували звільнення черкаського “наглядача” з місць позбавлення волі. Відтак правоохоронці зірвали кримінальну “сходку” та завадили зловмисникам обговорити злочинні плани.

 

У фігурантів оперативники вилучили зброю, ножі та гроші. Наразі 16 осіб вже встановлені та перевірені за базами розшукуваних.

 

«Серед присутніх вже ідентифіковано деяких відомих злодіїв, нинішніх “наглядачів” та “положенців” з Черкас, Полтави й Кам'янського. Поліцейські відпрацьовують їхні зв’язки з іншими представниками “кримінального світу”, ймовірність того, що ці громадяни причетні до скоєних злочинів на території області, а також для подальшого недопущення протиправних дій на Черкащині», — зазначив начальник поліції в Черкаській області Михайло Куратченко.