На Печерських пагорбах Києва замайорів найбільший державний прапор України, фото

08:07, 23.08.2020
На Печерських пагорбах Києва замайорів найбільший державний прапор України, фото

З Печерських пагорбів Державний Прапор України буде видно з багатьох місць столиці: і вдень, і вночі. (Фото КМДА)

Найбільший національний стяг урочисто підняли під час церемонії відкриття меморіалу та з нагоди Дня Державного Прапора України на Печерських пагорбах Києва в ніч на неділю, 23 серпня.

 

Флагшток споруджений на символічному місці. З Печерських пагорбів Державний Прапор України буде видно з багатьох місць столиці: і вдень, і вночі (завдяки елементам підсвітки). Висота флагштоку – близько 90 метрів. А розміри полотнища – 16 на 24 метри.

 

Про це повідомляє «Україна молода» в неділю.

 

Державний гімн України під час підняття військовими найбільшого синьо-жовтого прапора на флагшток виконала відома українська кримськотатарська співачка, переможниця Євробачення-2016 Джамала.

 

 

Проект зі встановлення флагштока та прапора реалізований за кошти меценатів. Споруду флагштоку звели на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України в Другій світовій війні", біля "Батьківщини-матері".

 

 

На урочистій церемонії були присутні мер Києва Віталій Кличко, легендарний Герой України, генерал-майор ЗСУ, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, громадський діяч, український екстремальний мандрівник Микола Подрезан, відома українська акторка театру та кіно Лариса Руснак, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та інші.

 

 

Почесними гостями церемонії стали ветерани АТО, громадські діячі, представники дипломатичного корпусу, відомі українські спортсмени і культурні діячі, політики і представники бізнесу.

 

«Ми піднімаємо найвищий і найбільший прапор України - один із головних символів держави. Український прапор сьогодні - це оберіг, із яким ідуть у бій наші захисники, відстоюючи незалежність і свободу нашої країни. З українським стягом українці виходили і на Майдан у боротьбі за демократію і європейське майбутнє нашої держави», - сказав Віталій Кличко, передає КМДА.

 

 

І додав, що на Печерських пагорбах, на церемонії відкриття найбільшого українського прапору присутні люди, які знають ціну національному прапору та які прославляли і прославляють Україну.

 

«Ми всі бачили прапори пробиті кулями і залиті кров'ю. Ми бачили героїв, які безстрашно вступали в бій, щоб встановити державний прапор на нашій землі», – зазначив мер столиці.

 

За його словами, переможний синьо-жовтий стяг підіймається, коли українські талановиті діти перемагають на міжнародних олімпіадах, коли українські спортсмени виборюють золото на світових змаганнях, і коли українські виконавці підкорюють Євробачення.

 

 

«Український прапор можна побачити у найвіддаленіших куточках світу, де живуть українці. З ними завжди символ і частинка їхньої країни. Кожного разу, коли я виходив у ринг, в якій би країні не відбувався бій, я бачив навколо рингу тисячі українських прапорів. Зал був синьо-жовтий. Завжди були українці з нашими прапорами! Це надихало мене і надавало сил. Допомагало перемагати. І це завжди була наша спільна перемога! Бо я був і є частинкою, представником своєї країни – під її прапором», – підкреслив Віталій Кличко.

 

 

Як повідомяла «УМ», 23 серпня 2020 року Українська асоціація «Єдність» організовує свято, в рамках якого у самому серці Будапешта, на горі Геллерт, буде розгорнуто найбільший український прапор в історії Угорщини та місцевої української спільноти.