Зеленський про Одесу: «Таки да. Всім рекомендую!», відео

18:50, 05.07.2020

Президент Володимир Зеленський задоволений вихідними, проведеними в рамках робочої поїздки на Одещині.

 

На його думку, в Одесі він у чергове пересвідчився, що це - край натхнення і край майбутнього.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Зеленський написав у Facebook.

 

"Що розповісти за Одесу? Це край натхнення, край майбутнього... Провів тут вихідні, й «таки да»: Одеса – українська перлина для людей і про людей. Обов’язково повернуся сюди знову і всім рекомендую!" - зазначив глава держави.

 

За словами Зеленського, він вражений побаченим і почутим у тутешніх портах: це найперспективніша галузь для інвестицій, в якій працюють 100 тисяч осіб.

 

"Українські порти демонструють зростання, збільшується обробка вантажів, реалізуються перші концесійні проєкти, відновлюється річкове судноплавство. Все це доказ того, що Україна – морська держава", - наголосив президент.

 

Володимир Зеленський також звернув увагу на проблеми регіону. Зокрема, глава держави одним з найбільш проблемних питань вважає ліквідацію наслідків аварії танкера «Делфі».

 

Крім того, Зеленський зауважив, що під час поїздки говорив з місцевим бізнесом:  "Дуже професійні люди, які працюють на користь України. Завжди намагаюся допомогти з розв'язанням їхніх проблем, сподіваюся, цього разу буде так само".

 

Глава держави додав, що спілкувався і з місцевими ветеранами: "Їхні прохання справедливі: підвищення пенсії, зменшення комунальних платежів, доступ до лікування, психологічна реабілітація. Будемо розбиратися та вирішувати".

 

Президент згадав також про програму "Велике будівництво", в межах якої цьогоріч на Одещині буде відновлено 163 км доріг державного значення. "Подивився, які будують стадіони – просто клас! У своєму дитинстві бачив такі тільки в іноземних фільмах", - написав Зеленський.

 

До речі, під час візиту до Одеси Зеленський скористався можливістю і скупався спочатку в басейні одного з найдорожчих готелей міста, а потім і на пляжі Ланжерон.

 

Відео, на якому гарант в шортах та окулярах для плавання разом з охоронцями іде до моря, очевидці оприлюднили на YouTube.

 

Як пише "Думская", Зеленський вже традиційно зупинився у готельному комплексі "Немо" на березі моря. Президентський люкс площею 80 квадратних метрів з джакузі, панорамним видом на море тут коштує від 20 тисяч гривень на добу.

 

Як повідомляла «УМ», 4-5 липня Зеленський здійснив робочу поїздку в Одеську область.

 

Зокрема, з нагоди Дня ВМС, який святкується у першу неділю липня, він оглянув проходження українських військових кораблів і техніки на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» в Одесі.