На Одещині вперше успішно випробували ракетний комплекс Р-360 «Нептун», відео

20:42, 19.06.2020

Українська армія провела випробування крилатих ракет з бойовим зарядом вперше в історії незалежності України. Зокрема, ракети комплексу «Нептун» вразили дві морські цілі під час випробувань на Одещині у п’ятницю.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє держконцерн «Укроборонпром».

 

Українські військові здійснили два пуски ракет по морських мішенях у морі, встановлених на відстані близько 80 кілометрів від узбережжя, обидві цілі було вражено.

 

«Як виробник ми готові виробляти ці комплекси серійно та поставляти в Збройні сили», — сказав генеральний директор та генеральний конструктор ДККБ «Луч» Олег Коростельов.

 

За його словами, тепер розробники планують модернізувати комплекс «Нептун», аби ракети можна було запускати не лише з наземної техніки, а й з повітря та з кораблів.

 

Відтепер, науковці будуть готуватися до серійного виробництва.

 

Новопризначений командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа наголосив, що сьогодні можна сказати, що Україна має повноцінний ракетний комплекс берегового базування.

 

«І наші плани щодо переходу Військово-Морських сил від концепції ВМС, який чекає на противника біля своїх берегів, до концепції ВМС, які будуть зустрічати противника біля його берегів, продовжують виконуватися», — додав пан Неїжпапа.

 

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомляли про випробування на Одещині українського комплексу крилатих ракет наземного базування Р-360 «Нептун». Він призначений для вражання ворожих кораблів і для протидії російській агресії в акваторії Чорного та Азовського морів.

 

Міністерство оборони планує придбати близько 3 тисяч ракетних комплексів та ракет до них на суму в розмірі понад 2 мільярди гривень.