У Нових Петрівцях відбулися навчання кулеметників та гранатометників, фото

19:03, 08.06.2020

Спеціальний збір кулеметників та гранатометників військових частин Північного ОТО Нацгвардії України завершися на базі Першої бригади оперативного призначення імені Петра Дорошенка у Нових Петрівцях під Києвом на вихідних.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляється на сайті Національної гвардії.

 

«Основним завданням збору було відпрацювання тактичних сценаріїв та взаємодії в підрозділі, а тому протягом кількох днів, під керівництвом досвідчених інструкторів та офіцерів з бойової підготовки, гвардійці вдосконалювали свої вміння та навички ведення сучасного бою», - йдеться у повідомленні НГУ.

 

 

Зазначається, що нацгвардійці вчилися тактиці дій у складі кулеметного розрахунку в різних умовах бою на пересічній місцевості, умінню правильно обрати, підготувати, обладнати та замаскувати позицію.

 

 

На практиці опановували прийоми та правила стрільби з кулемета, а також навчались тому, як швидко та точно підготувати вихідні дані для стрільби, відпрацювати евакуацію та послідовність надання домедичної допомоги.

 

 

За словами організаторів зборів, тактика дій військовослужбовців в бою, пересування та спостереження, визначення цілі, вибір виду вогню і способу стрільби, а також вибір моменту для відкриття вогню – це одні з найважливіших умінь бійців для успішного виконання бойових завдань.

 

 

Як повідомляла «УМ», зведена кінологічна група Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії виявила схрон боєприпасів на виїзді з населеного пункту Сартана Донецької області.