В Одесі затримали чотирьох найманих вбивць з Балкан, фото

10:28, 27.05.2020

Бійці спецпідрозділу МВС КОРД затримали чотирьох професійних кілерів на в’їзді до Одеси. Наймані вбивці з Чорногорії, Македонії та Сербії чинили опір та намагалися втекти.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Нацполіція в середу.

 

За даними правоохоронців, кілери з Балкан встигли вчинити замах на вбивство громадянина Чорногорії та ватажка наркокартелю, який перебував у міжнародному розшуку і переховувався в Києві.

 

 

"26 травня у Печерському районі Києва невідомі здійснили кілька пострілів у чоловіка. Потерпілого з вогнепальними пораненнями доставили в лікарню. Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину. Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн", - повідомили у Нацполіції.

 

За словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, основними версіями замаху стала злочинна діяльність потерпілого, перерозподіл сфер впливу у самій "організації", а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік.

 

 

Оперативники встановили осіб, причетних до замаху - це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

 

На початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною.

 

 

Замах фігуранти здійснили біля будинку потерпілого, здійснивши у жертву п’ять пострілів. Після цього двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину.

 

Поліцейські встановили, що "стрілків" чекали їхні спільники. Після замаху вони попрямували у бік Одеської області, щоб перетнути кордон з Молдовою та покинути територію України поза митним контролем.

 

Утім саме в Одесі кілерів наздогнали та затримали спецпризначенці КОРД.

 

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим підозр та обрання запобіжних заходів. Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) ККУ.