Метро Києва готується до запуску: буде скринінг, дистанція і дезінфекція, фото

15:16, 23.05.2020

Посадовці КМДА готуються до відновлення роботи Київського метрополітену в понеділок, 25 травня.

 

Зокрема, працівники метро не будуть допускати у метро пасажирів із температурою тіла вище 37,2 (людям із явними ознаками інфекційного захворювання проводитимуть  температурний скринінг), а також пильно стежитимуть за тим, що між пасажирами була забезпечена відстань не менше ніж 1,5 метри у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій.

 

Як повідомляє «Україна молода», про цей йдеться у розпорядженні керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 47, опублікованому в суботу на сайті КМДА.

 

У разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней".

 

 

У КМДА підкреслили, що у громадський транспорт Києва пасажирів допускатимуть за наявності захисної маски.

 

 

Крім того, кожні три години у салонах транспортних засобів мають проводити дезінфекцію. Вагони метрополітену мають дезінфікувати під час заходу поїздів у електродепо та на пункти технічного обслуговування.

 

 

Так само дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену (обов’язково – перед відкриттям станцій метро).

 

Водії, машиністи, кондуктори, контролери, інший персонал повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту. Окрім того, мають контролювати стан їхнього здоров’я.

 

 

У КМДА зазначили, що столичний метрополітен провів необхідні роботи для відновлення пасажирських перевезень.

 

Зокрема, кожен потяг проходить дезінфекцію перед кожним рейсом, усі пасажирські зони дезінфікуються у посиленому режимі, працівники забезпечені засобами індивідуального захисту, розміщено інформаційні матеріали щодо обов’язкового маскового режиму, а вестибюлі та платформи станцій промарковано для дотримання соціальної дистанції.

 

Як повідомляла «УМ», в суботу, 23 травня, КМДА відновила роботу наземного громадського  транспорту столиці, запуск метрополітену заплановано із 25 травня.